Ακάρ προς Ελλάδα: Όσα όπλα και να αγοράσετε δεν αρκούν

Ακάρ προς Ελλάδα: Όσα όπλα και να αγοράσετε δεν αρκούν

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας προκαλεί ενόχληση στην Τουρκία κι αυτό φάνηκε απο τις δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ.

«Είναι γνωστή η κατάσταση της οικονομίας της Ελλάδας. Έχουν προβλήματα. Όμως παρά τα προβλήματα και με κόστος τη μείωση του φαγητού, της ένδυσης, του μισθού του κάθε Έλληνα πολίτη, ξεκίνησαν μια εκστρατεία εξοπλισμού, μια μόδα εξοπλισμού. Αγοράστε όσα αεροσκάφη θέλετε, όσα υποβρύχια, όσα πλοία θέλετε. Δεν σας αρκούν. Δεν αρκούν», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας στην ομιλία του κατα τη διάρκεια της επίσκεψης του στη Λιβύη.

Ο Ακάρ για άλλη μια φορά κατηγόρησε την Αθήνα και υποστήριξε πως «Oι Έλληνες γείτονες μας κάνουν προβοκατόρικες ενέργειες, κάνουν προκλητικά βήματα και αυξάνουν την ένταση στην περιοχή. Και καλύπτουν όσα κάνουν οι ίδιοι και αποκρύπτουν τις προσπάθειες μας για διάλογο, για ειρηνικές μεθόδους οι οποίες συμβαδίζουν με το διεθνές δίκαιο».

Ο βασικός λόγος της επίσκεψης του Ακάρ στη Λιβύη θεωρείται πως ήταν η απειλή του στρατηγού Χαφτάρ προς τις τουρκικές δυνάμεις. Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας προειδοποίησε και δήλωσε πως «ο Xαφτάρ και οι υποστηρικτές του θα πρέπει να γνωρίζουν πως σε περίπτωση που γίνει οποιαδήποτε επίθεση σε τουρκικά στοιχεία, τότε να ξέρουν πως όλα τα στοιχεία του δολοφόνου Χαφτάρ θα είναι νόμιμοι στόχοι μας. Να το βάλουν στο μυαλό τους. Καθώς μετά απο μια τέτοια επίθεση δεν θα βρίσκουν χώρο να σταθούν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή