ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταθέτει ο Δ. Αβραμόπουλος για την υπόθεση Novartis

Συνεχίζονται οι έρευνες από την ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου

Καταθέτει ο Δ. Αβραμόπουλος για την υπόθεση Novartis

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι ανακρίσεις για τους πολιτικούς και δικαστικούς χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis καθώς σήμερα έχει κληθεί σε κατάθεση στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου ο πρώην υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο κ. Αβραμόπουλος είναι ένα από τα δέκα πολιτικά πρόσωπα, τα ονόματα των οποίων ενεπλάκησαν για δωροληψίες στην υπόθεση της Novartis με στοιχεία που κατέθεσαν οι προστατευόμενοι μάρτυρες χωρίς να επιβεβαιώνονται από καμία άλλη πλευρά.

Ο πρώην υπουργός αναμένεται να καταθέσει εφ όλης της ύλης, ενώ είναι ακόμα σε εκκρεμότητα ο φάκελος ως προς αυτόν, καθώς δεν έχει ακόμα κλείσει από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. Σημειώνεται ότι κ. Τουλουπάκη αντικαταστάθηκε προσφάτως από τα καθήκοντά της, ενώ διώκεται και ποινικά για τους χειρισμούς της στην υπόθεση με τους πολιτικούς.

Μετά τον Δημήτρη Αβραμόπουλο έχει κληθεί σε κατάθεση ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ενώ οι ανακρίσεις μετά τις γιορτές θα κλιμακωθούν με την εξέταση και άλλων μαρτύρων ενώπιον της ανακρίτριας Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου.

Για τους χειρισμούς σε ό,τι αφορά την ενοχοποίηση των δέκα πολιτικών η Βουλή με απόφαση της έχει παραπέμψει με τη διαδικασία του νόμου περί ευθύνης υπουργών τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοςύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στις διαδικασίες του Ειδικού Δικαστηρίου καθώς και άλλα μη πολιτικά πρόσωπα εισαγγελείς και λοιπούς.