Τρίωρη κατάθεση Αβραμόπουλου για Novartis

Τρίωρη κατάθεση Αβραμόπουλου για Novartis

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επί τρείς και πλέον ώρες κατέθεσε στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου ο πρώην υπουργός και Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Δημήτρης Αβραμόπουλος, στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργούνται για τους πολιτικούς και δικαστικούς χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis.

O πρώην υπουργός, που υπήρξε ένα από τα δέκα πολιτικά πρόσωπα το όνομα του οποίου ενεπλάκη σε θέματα δωροληψιών με τη Novartis και με μόνα στοιχεία τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων που δεν έτυχαν άλλης επιβεβαίωσης, είχε εξ αρχής καταγγείλει την υπόθεση ως πολιτική σκευωρία. 

Μετά την ολοκλήρωση της πολύωρης κατάθεσης του ενώπιον της ανακρίτριας Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε:

«Η σκευωρία κατέρρευσε. Τώρα έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη. Εκείνο που απομένει είναι να αποκαλυφθούν οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί. Και βεβαίως να βγουν οι κουκούλες από τους ψευδομάρτυρες.Ήρθε η ώρα να αποδοθεί δικαιοσύνη. Έχω πει χαρακτηριστικά ότι η εκδίκηση δεν είναι Δικαιοσύνη. Η τιμωρία όμως είναι και τούτο γιατί. Για να μην ξανασυμβεί στην Ελλάδα, στην ελληνική δημοκρατία αυτό το κακό. Η Ελλάδα έχει μια Δικαιοσύνη που λειτουργεί, είναι μια δημοκρατία που λειτουργεί πλήρως. Κι εδώ ακριβώς είναι που πρέπει να προστατεύονται οι πάντες. Πρώτα απ’ όλα οι πολίτες αλλά και οι δημόσιοι λειτουργοί. Η σκευωρία αυτή πρέπει να είναι η πρώτη και η τελευταία στην ελληνική ιστορία».

Στο πλαίσιο των ανακρίσεων με τη διαδικασία του Ειδικού Δικαστηρίου, την ερχόμενη Τρίτη, 5 Ιανουαρίου θα προσέλθει να καταθέσει στην κυρία Αλεβιζοπούλου ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, το όνομα του οποίου επίσης ενεπλάκη στην υπόθεση της Novartis, όμως από καιρό η σχετική δικογραφία έχει μπει στο αρχείο.

Για τους χειρισμούς σε ό,τι αφορά την ενοχοποίηση των δέκα πολιτικών, η Βουλή με απόφαση της έχει παραπέμψει με τη διαδικασία του νόμου περί ευθύνης υπουργών τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στις διαδικασίες του Ειδικού Δικαστηρίου, καθώς και άλλα μη πολιτικά πρόσωπα εισαγγελείς και λοιπούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT