Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ. λόγω ρεβεγιόν

Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ. λόγω ρεβεγιόν

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εως και 10.000 αστυνομικοί θα συμμετάσχουν την Πρωτοχρονιά στους ελέγχους για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού σε όλη τη χώρα. Ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. είναι αντίστοιχος με εκείνον των Χριστουγέννων, με τα στελέχη του σώματος, πάντως, να διαμηνύουν ότι οι έλεγχοι θα είναι εντατικότεροι. 

«Αυτό που έχει πρωταρχική σημασία είναι μη χάσουμε την Πρωτοχρονιά ό,τι καταφέραμε να κερδίσουμε τα Χριστούγεννα», τόνισε σε χθεσινή συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Θεόδωρος Χρονόπουλος. «Γιορτάζουμε με μέτρο και ευθύνη, προσέχουμε και παραμένουμε υγιείς», συμπλήρωσε. 

Από τις 10 μ.μ. σήμερα έως τις 5 αύριο το πρωί απαγορεύεται η κυκλοφορία, με εξαιρέσεις για λόγους υγείας, εργασίας και βόλτας οικόσιτου ζώου, σύμφωνα με την Αστυνομία. Στο διάστημα αυτό μπορεί να υπάρξει και διακοπή της κυκλοφορίας σε κεντρικούς οδικούς άξονες, τόσο της Αθήνας όσο και άλλων μεγάλων πόλεων, προκειμένου να ελεγχθούν όλα ανεξαιρέτως τα οχήματα που βρίσκονται σε κίνηση.

Η ΕΛ.ΑΣ. θα ρίξει ιδιαίτερο βάρος σε ελέγχους που θα διενεργηθούν σε πλατείες, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και κεντρικούς οδικούς άξονες. 
Στα σπίτια

Για τις συγκεντρώσεις σε σπίτια, υπενθυμίζεται ότι επιτρέπονται μέχρι εννέα άτομα, ενώ η μετάβαση στο ρεβεγιόν γίνεται με κωδικό 6 στο πενταψήφιο 13033. 

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. διευκρινίζουν ότι η Αστυνομία μπορεί να μπει σε σπίτια με την παρουσία εισαγγελικού λειτουργού κατόπιν καταγγελίας, ενώ για παράβαση το πρόστιμο για τον οικοδεσπότη είναι 3.000 ευρώ και για τους παρευρισκομέους 300 ευρώ. 

Στους ναούς

Σχετικά με την προσέλευση των πιστών στους ναούς, σημειώνεται ότι οι επικεφαλής των κατά τόπους αστυνομικών υπηρεσιών είναι σε επικοινωνία με τους μητροπολίτες και τους ιερείς των ενοριών, προκειμένου να τηρηθούν οι περιορισμοί, που είναι οι εξής: ένα άτομο ανά δεκαπέντε τετραγωνικά, δύο μέτρα απόσταση και μέχρι είκοσι πέντε άτομα μέσα στην εκκλησία ή έως πενήντα άτομα στους μητροπολιτικούς ναούς και πάντα με μάσκες. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το διήμερο των Χριστουγέννων πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα 140.000 έλεγχοι, βεβαιώθηκαν 3.300 παραβάσεις και συνελήφθησαν δέκα άτομα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT