Στο τραπέζι η επιβολή νέων μέτρων εάν χρειαστεί

Στο τραπέζι η επιβολή νέων μέτρων εάν χρειαστεί

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοιχτό είναι, εφόσον κριθεί αναγκαίο, το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, ακόμη και αιφνιδιαστικά, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, ο οποίος τόνισε ότι το φαινόμενο της πανδημίας είναι δυναμικό.

«Δεν μπορείς να αποκλείσεις οποιοδήποτε μέτρο. Αν χρειαστεί να προχωρήσουμε εκ νέου σε απαγόρευση των δραστηριοτήτων, θα πράξουμε εάν είναι αναγκαίο» δήλωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης.

Ο κ. Γεραπετρίτης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία, ενώ στον απόηχο των εικόνων που καταγράφηκαν τα Θεοφάνια, σημείωσε ότι όλοι μαζί πρέπει να ξεπεράσουμε την κρίση, τονίζοντας πως «είμαστε στην ίδια πλευρά».

Ο υπουργός Επικρατείας επεσήμανε ότι μεταξύ του Πρωθυπουργού και του Αρχιεπισκόπου υπάρχει σχέση αμοιβαίου σεβασμού και αλληλοκατανόησης και υπάρχει διαρκής επικοινωνία, ενώ σημείωσε ότι είναι διακριτοί οι ρόλοι Κράτους – Εκκλησίας.

Ως προς τα σχολεία, τόνισε ότι η κυβέρνηση επιθυμούσε να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες, ωστόσο η επιτροπή έκρινε ότι είναι προτιμότερο να εφαρμοστεί σταδιακό άνοιγμα, προκειμένου να αξιολογούνται όλα τα δεδομένα.

Σχετικά με το λιανεμπόριο, ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να λειτουργήσει με τον τρόπο της «παράδοσης έκτος» ωστόσο αυτό θα κριθεί από την επιτροπή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή