Η ανάρτηση της Φον ντερ Λάιεν στα ελληνικά για τους εμβολιασμούς

Η ανάρτηση της Φον ντερ Λάιεν στα ελληνικά για τους εμβολιασμούς

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια ανάρτηση στο Twitter και στην ελληνική γλώσσα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σχολιάζει την εξέλιξη του προγράμματος εμβολιασμών, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος της Κομισιόν αναφέρει:

«Ο εμβολιασμός έχει ξεκινήσει… και φτάνει μέχρι τα ελληνικά νησιά!

Στη Σύρο, τη Ρόδο και τη Χίο, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας λαμβάνουν το εμβόλιο για να προστατεύσουν τον εαυτό τους.

Ο εμβολιασμός μας βοηθάει να παραμείνουμε ασφαλείς από την COVID-19».

Ήρθαν και στην Ελλάδα τα rapid test αντιγόνου με δείγμα σάλιου

Νέα δυνατότητα διάγνωσης της COVID-19 με την πραγματοποίηση εκτεταμένων διαγνωστικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της πανδημίας δίνουν rapid test αντιγόνου με δείγμα σάλιου που διατίθενται και στην Ελλάδα.

Τα νέα τεστ, τα οποία γίνονται με τη λήψη σάλιου και όχι με τη λήψη δειγμάτων από το φάρυγγα και τη μύτη, είναι πιο οικονομικά, απλούστερα στην εκτέλεση, λιγότερο ενοχλητικά, με μικρότερο κίνδυνο επιμόλυνσης και ο χρόνος εκτέλεσης είναι σαφώς πιο γρήγορος, δηλαδή δίνουν άμεσα αποτελέσματα και ίσως αποδειχθούν η πιο δραστική άμεση λύση για μείωση της διάδοσης της COVID-19, πολλαπλασιάζοντας την δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης και περιορίζοντας άμεσα τα θετικά κρούσματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή