«Χωρίς πυροβόλα όπλα οι αστυνομικοί στα πανεπιστήμια»

«Χωρίς πυροβόλα όπλα οι αστυνομικοί στα πανεπιστήμια»

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αστυνομικοί που θα φρουρούν τα πανεπιστήμια, δεν θα φέρουν πυροβόλα όπλα, επανέλαβε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Όπως είπε «θα είναι ομάδες ήπιας αστυνόμευσης, θα έχουν γκλοπς και χειροπέδες». 

Παράλληλα, ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε με νόημα, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, πως «δεν πάμε να κάνουμε πόλεμο στα πανεπιστήμια» και πρόσθεσε πως «πάμε να αποτρέψουμε τα φαινόμενα βίας με χτισίματα των γραφείων των καθηγητών και τις προσβολές σε βάρος τους».

Υπενθυμίζεται πως -όπως έχει τονιστεί- αστυνομικό σώμα που θα περιφρουρεί στα πανεπιστήμια θα έχει δικαίωμα να κάνει συλλήψεις, να συντάσσει δικογραφίες και να παραπέμπει στον εισαγγελέα. «Θα επιτηρούν και θα έχουν προληπτικό, αποτρεπτικό ρόλο», σύμφωνα με τον υπουργό. 

Τη Δευτέρα, ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε αναφερθεί σε όσους αντιδρούν στο σχέδιο νόμου, τονίζοντας ότι εκείνοι «δεν λένε τι προτείνουν», την ώρα που «τα  τελευταία τρία χρόνια έχουν συμβεί 20 περιστατικά βίας με τελευταίο, την επίθεση σε βάρος του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή