Γερμανός πρέσβης: Επιτυχία της διπλωματίας η επανέναρξη των διερευνητικών

Γερμανός πρέσβης: Επιτυχία της διπλωματίας η επανέναρξη των διερευνητικών

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ικανοποίηση για την επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών Ελλάδας – Τουρκίας σήμερα Δευτέρα, εκφράζει σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρέσβης της Γερμανίας στην Αθήνα Έρνστ Ράιχελ, ο οποίος κάνει λόγο για «επιτυχία της διπλωματίας» για την Ελλάδα, τη Γερμανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

«Πέρυσι, η Ελλάδα και η Τουρκία βρίσκονταν στα πρόθυρα στρατιωτικής σύγκρουσης. Σήμερα, τα πράγματα είναι πιο ήρεμα», αναφέρει ο Γερμανός πρέσβης, προσθέτοντας ότι «έπειτα από συνεχιζόμενες προσπάθειες, τα τουρκικά πλοία απομακρύνθηκαν και οι διερευνητικές συνομιλίες συνεχίζονται». 

Παραπέμπει μάλιστα και σε σχετική ανάλυση της Frankfurter Allgemeine Zeitung με τίτλο «Και Ανάμεσα οι Γερμανοί», στην οποία γίνεται λόγος για τον «διαμεσολαβητικό» ρόλο του Βερολίνου σε ό,τι αφορά τη διαμάχη στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Παράλληλα, σημειώνεται ότι στη συνάντηση των διερευνητικών επαφών, συμμετέχει και ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος και στενός συνεργάτης του προέδρου της Τουρκίας, κάτι που σηματοδοτεί την έμμεση παρουσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο τραπέζι των συνομιλιών.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή