ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρ. Ταραντίλης: Να ξαναπιάσουμε το νήμα των διερευνητικών από εκεί που διακόπηκαν

Χρ. Ταραντίλης: Να ξαναπιάσουμε το νήμα των διερευνητικών από εκεί που διακόπηκαν

Η Ελλάδα προσέρχεται στις διερευνητικές επαφές «καλή τη πίστει» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, σημειώνοντας πως το ίδιο ελπίζει να πράξει και η Τουρκία.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Ταραντίλης τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης, «είναι να πιάσει το νήμα από το σημείο που διακόπηκαν οι διερευνητικές» πριν από πέντε χρόνια και να διαπιστώσει αν υπάρχει πεδίο σύγκλισης μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε πως οι διερευνητικές δεν αποτελούν διαπραγματεύσεις και πως η Αθήνα προσέρχεται στις συνομιλίες με αντικείμενο συζήτησης μόνο την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών.

Ο κ. Ταραντίλης αναφέρθηκε και στην επίσκεψη της Γαλλίδας υπουργού Άμυνας, Φλοράνς Παρλί, με στόχο την υπογραφή των συμβάσεων για την αγορά 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale, σημειώνοντας πως η παραλαβή των πρώτων έξι αναμένεται τον Ιούλιο και δήλωσε πως τις επόμενες ημέρες θα μεταβούν στη Γαλλία πιλότοι και τεχνικοί της Πολεμικής Αεροπορίας για εκπαίδευση.

Ερωτηθείς για τη συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην «Κ» της Κυριακής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε: «ο κ. Σαμαράς είναι πρώην πρωθυπουργός και οι θέσεις του για θέματα εξωτερικής πολιτικής είναι γνωστές εδώ και πολύ καιρό». 

Όσον αφορά την πανδημία, η χώρα μας -σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο- παρουσιάζει πολύ καλύτερη εικόνα σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ ο ίδιος ανακοίνωσε πως μετά από εισήγηση των εμπειρογνωμόνων τα υφιστάμενα μέτρα παρατείνονται για ακόμη μία εβδομάδα.