Συνεκπαίδευση Ελλάδας – Κύπρου – ΗΠΑ

Συνεκπαίδευση Ελλάδας – Κύπρου – ΗΠΑ

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερα γαλλικά «Ραφάλ» προσγειώθηκαν χθες στην Τανάγρα, στο πλαίσιο της τριήμερης παραμονής τους στην Ελλάδα. Τα γαλλικά «Ραφάλ» ήδη ξεκίνησαν τις συνεκπαιδεύσεις τους με μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας (Π.Α.) στο πλαίσιο μιας άσκησης διηπειρωτικού χαρακτήρα της Γαλλικής Αεροπορίας (με τη συμμετοχή Ινδίας, Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων κ.ά.) με την ονομασία «SKYROS».

Τα εκπαιδευτικά σενάρια θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη, όταν και τα «Ραφάλ» στη συνέχεια επιστρέψουν στη Γαλλία. Εν τω μεταξύ, χθες, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος παρέστη στην τελετή αποφοίτησης του πρώτου σχολείου Μετεκπαίδευσης χειριστών ελικοπτέρων NH-90.

Αν και οι διαθεσιμότητες των συγκεκριμένων ελικοπτέρων δεν έχουν φθάσει ακόμα στο επιθυμητό σημείο, η υπογραφή συμφωνίας υποστήριξης θα τα καταστήσει σύντομα, μαζί με κάποια Σινούκ, τον πυρήνα της Μονάδας Αεροπορικών Ειδικών Επιχειρήσεων που θα υπάγεται στη Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ.

Η δημιουργία ενός οργανικού αεροπορικού πυλώνα θα αυξήσει κατακόρυφα τις δυνατότητες διεξαγωγής ειδικών επιχειρήσεων στα σύγχρονα συμμαχικά και διεθνή πρότυπα. Χθες, ολοκληρώθηκαν και οι πολυήμερες κοινές ασκήσεις Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδας, ΗΠΑ και Κυπριακής Δημοκρατίας στην ευρύτερη περιοχή της Σούδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή