«Σύνθετο και ειδικό έργο Εθνικού Επιπέδου» οι εργασίες στη Διώρυγα Κορίνθου

«Σύνθετο και ειδικό έργο Εθνικού Επιπέδου» οι εργασίες στη Διώρυγα Κορίνθου

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εθνικής σημασίας και άμεσης προτεραιότητας χαρακτηρίστηκαν τα έργα αποκατάστασης στην Διώρυγα της Κορίνθου, με σχετική υπουργική απόφαση που βοηθά στην επιτάχυνση της αποκατάστασης των ζημιών και της σταθεροποίησης των πρανών, ώστε να καταστεί το συντομότερο δυνατόν ασφαλής η επαναλειτουργία της Διώρυγας.

Την ανάγκη να χαρακτηριστεί το έργο «Αποκατάστασης ζημιών στα πρανή Διώρυγας Κορίνθου» ως σύνθετο και ειδικό έργο Εθνικού Επιπέδου, είχε επισημάνει o υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και βουλευτής Κορινθίας, Χρίστος Δήμας, σε επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη.

Το απόγευμα της Τετάρτης, ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής υπέγραψε την υπουργική απόφαση.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το σκεπτικό βασίζεται στο γεγονός πως η Διώρυγα Κορίνθου αποτελεί παγκόσμιο γεωγραφικό κόμβο επικοινωνίας μεταξύ του Αιγαίου και του Ιονίου Πελάγους και μαζί με την Διώρυγα του Παναμά και του Σουέζ αποτελούν τις τρεις τεχνικές διώρυγες που υφίστανται σήμερα στον κόσμο.

Ωστόσο, το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρούνται συχνές καταπτώσεις και για να μη σημειωθούν ατυχήματα που θα θέσουν σε κίνδυνο τους εργαζόμενους της διώρυγας και τους επιβαίνοντες σε διερχόμενα πλοία απαιτείται άμεσα η εκπόνηση μελέτης αποκατάστασης των ζημιών που έχουν παρουσιαστεί στα πρανή.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή