Βολές της αντιπολίτευσης για το γεύμα συνωστισμού στην Ικαρία

Βολές της αντιπολίτευσης για το γεύμα συνωστισμού στην Ικαρία

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Προκλητικές και προσβλητικές» χαρακτηρίζει τις «εικόνες από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην  Ικαρία» το ΚΙΝΑΛ σε σημερινή του ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι «ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έχει προσωπική ευθύνη».

«Οι εικόνες από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην  Ικαρία είναι προκλητικές και προσβλητικές» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ και επισημαίνει πως είναι: «Προσβλητικές για τον πολίτη που καλείται να κλειστεί στο σπίτι του από τις έξι και να τηρήσει τα μέτρα κατά της πανδημίας, όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, κορυφαίοι υπουργοί και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας συνωστίζονται και γευματίζουν».

Στεφανάδης: Τηρήθηκαν όλα τα μέτρα

Χθες και ύστερα από την σφοδρή κριτική που ασκήθηκε για το γεύμα που έλαβε χώρα στο σπίτι του, ο βουλευτής Σάμου της ΝΔ Χριστόδουλος Στεφανάδης σε ανακοίνωσή του ανέφερε: «Μετά το τέλος της περιοδείας και προ της αναχώρησής του, (ο πρωθυπουργός) πέρασε από το λιμάνι του Ευδήλου Ικαρίας, τόπο καταγωγής μου. Τον κάλεσα στο σπίτι μου για ένα πρόχειρο και σύντομο γεύμα.

Κατά τη διάρκεια του πρόχειρου γεύματος, τηρήθηκαν όλα τα μέτρα που επιβάλλουν τα πρωτόκολλα ελέγχου της πανδημίας, δηλαδή υπαίθριος χώρος της οικίας, χρήση μασκών στο μεσοδιάστημα του γεύματος, αριθμός ατόμων στο τραπέζι. Στο χώρο βρίσκονταν και τα πρόσωπα της αποστολής από την Αθήνα και η ασφάλεια του προέδρου που τον συνοδευε στο ταξίδι. Λυπάμαι ειλικρινά γιατί οι εικονες και οι συνθήκες, εκτός του χώρου που ήταν ο πρωθυπουργός, με συγκέντρωση κόσμου που προσήλθε αυθόρμητα για να τον δει από κοντά, δεν ήταν οι πρέπουσες, αποτέλεσαν αφορμή παρεξήγησης και ερμηνεύθηκε αρνητικά η έκφραση της παραδοσιακής φιλοξενίας που δείχνουμε όλοι στο νησί».

Οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας προκάλεσαν χθες την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που σχολίασε ότι «τραγικός επίλογος της επίσκεψης» Μητσοτάκη ήταν «ο συνωστισμός δεκάδων ανθρώπων σε μια βεράντα του Ευδήλου, για το αποχαιρετιστήριο πάρτι, κατά παράβαση όλων των μέτρων με πρωθυπουργική υπογραφή».

Και ανάρτηση Τσίπρα

Στο θέμα παρενέβη με ανάρτησή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρας σχολιάζοτας: «Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού» σχολιάζει ο Αλέξης Τσίπρας, καταλογίζοντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη «βαθιά υπεροψία και αλαζονεία».

«Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Προφανώς δε πρόκειται πια για επαναλαμβανόμενη ανεμελιά, αλλά για βαθιά υπεροψία και αλαζονεία. Είμαι εξουσία και κάνω ό,τι θέλω. Γιατί; Μα γιατί μπορώ, βρε αδελφέ… ‘Αντε, εις υγείας των κορόιδων!».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή