Σκληρή πολιτική αντιπαράθεση για την Ικαρία

Σκληρή πολιτική αντιπαράθεση για την Ικαρία

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι εικόνες από τη συνοδεία του Κυρ. Μητσοτάκη στην Ικαρία, τον κόσμο που βρέθηκε δίπλα του, αλλά και το γεύμα στο σπίτι του Χρ. Στεφανάδη, ανέβασαν το πολιτικό θερμόμετρο, με τον ΣΥΡΙΖΑ να χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό «μονάρχη» που δεν τον αγγίζουν τα πρόστιμα. Επιχειρώντας να αναδείξει τη σοβαρότητα του περιστατικού, ο κ. Αλ. Τσίπρας με επίκαιρη ερώτησή του προς τον κ. Μητσοτάκη στη Βουλή κάνει λόγο για «κίνηση απίστευτης αλαζονείας»: «Θεωρεί ότι η συμπεριφορά του συνάδει με τα μέτρα περιορισμών που έχει ανακοινώσει ο ίδιος και η κυβέρνησή του; Τι έχει να πει στους πολίτες οι οποίοι, ορθώς, τηρούν τα μέτρα περιορισμών και για την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και υπό την απειλή προστίμων;», σημειώνει ο κ. Τσίπρας.

Το θέμα κλήθηκε να σχολιάσει η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αρ. Πελώνη: «Ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει αυτές τις περιοδείες, είναι συνειδητή του απόφαση να επισκέπτεται ελληνικά χωριά και νησιά. Εικόνες σαν αυτές που είδαμε στην Ικαρία ακυρώνουν την ουσία της επίσκεψης και στην ουσία θα ήθελα να μείνουμε». Από το Κίνημα Αλλαγής, ο Π. Χρηστίδης τόνισε: «Οι κήνσορες της ατομικής ευθύνης και της ενσυναίσθησης εξαιρούν τους εαυτούς τους από τα μέτρα. Αλήθεια, γιατί δεν μπήκε πρόστιμο στον κ. Στεφανάδη;»

Επικριτική για όσους είχαν την ευθύνη της επίσκεψης εμφανίστηκε η Ντ. Μπακογιάννη μιλώντας στα Hania.news: «Θα έπρεπε πάντα να έχουν στο μυαλό τους ότι η εικόνα μετράει πάρα πολύ και να λάβουν τα μέτρα τους να προστατέψουν τον πρωθυπουργό. Αυτό δεν έγινε και από εδώ και πέρα θα γίνεται». Η κόντρα Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ συνεχίστηκε, με τον Μ. Βορίδη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, να επιτίθεται στην αξιωματική αντιπολίτευση τονίζοντας πως «αυτοί οι οποίοι λένε ότι είναι εντάξει να γίνονται διαδηλώσεις των 2.000, 3.000, 5.000 ανθρώπων ασκούν κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη». Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στον υπουργό Εσωτερικών κάνοντας λόγο για κορωνογλέντι του πρωθυπουργού μέσω του οποίου διασύρεται η χώρα στο εξωτερικό. «Πίσω από την καταστρατήγηση για δεύτερη φορά των περιοριστικών μέτρων, ο κ. Βορίδης είδε εκδηλώσεις λατρείας στο πρόσωπο του κ. Μητσοτάκη. Ετσι ονόμασε το τραπέζι 40 και πλέον ατόμων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή