Αλέξης Τσίπρας: «Συμβόλαιο» συμφερόντων το νομοσχέδιο

Αλέξης Τσίπρας: «Συμβόλαιο» συμφερόντων το νομοσχέδιο

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ιδεολογικό χάσμα που χωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία επιχείρησε να αναδείξει ο Αλέξης Τσίπρας, στη δεύτερη μέσα στην εβδομάδα παρέμβασή του στη Βουλή, συγκρίνοντας μάλιστα τη λογική της κυβέρνησης με την αντίληψη της «alt right» του Ντόναλντ Τραμπ.

Μετά και την παρέμβασή του στον Alpha, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κλείνει μια εβδομάδα «σκληρού ροκ» απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην επιλογή του Μαξίμου να θεσπίσει την πανεπιστημιακή αστυνομία αλλά και να αλλάξει τον τρόπο εισαγωγής στα ανώτατα ιδρύματα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε σε τρία σημεία όσον αφορά το νομοσχέδιο:

• Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως στόχος της είναι να υλοποιηθεί ένα «συμβόλαιο» με τους ιδιοκτήτες των κολεγίων: «Θα έχουμε τουλάχιστον 24.000 εισακτέους λιγότερους τον χρόνο. Με ποιο στόχο; Με τον στόχο να μεγαλώσουμε τη δεξαμενή της πελατείας των ιδιωτικών κολεγίων. Αυτό κάνετε σήμερα», είπε χαρακτηριστικά.

• Εκανε λόγο για προσπάθεια επιβολής αυταρχισμού και καταστολής στα ΑΕΙ με τη θέσπιση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, συμπληρώνοντας απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό πως «μειώνετε δημόσιες δαπάνες για τα πανεπιστήμια και αντί να προσλαμβάνετε καθηγητές που έχουν ανάγκη τα παιδιά μας, προσλαμβάνετε αστυνομικούς».

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε πως αν η κυβέρνηση πιστεύει ότι τα πανεπιστήμια είναι κέντρα ανομίας, μπορεί να στείλει όσους αστυνομικούς χρειάζεται, αφού έχει αλλάξει η νομοθεσία. Μάλιστα ρώτησε τον κ. Μητσοτάκη: «Γιατί δεν το κάνατε δύο χρόνια τώρα; Μετά την κατάργηση του ασύλου;»

• Δικαίωσε τους φοιτητές και τους πολίτες που δεν συμφωνούν και διαδηλώνουν ενάντια στο νομοσχέδιο, επιχειρώντας να δείξει για άλλη μια φορά πως ο πρωθυπουργός με τις επιλογές του στέκεται απέναντι στην κοινωνία. «Δεν είναι, λοιπόν, τρελοί όσοι αντιδρούν στο νομοσχέδιό σας κι εσείς οι μόνοι λογικοί. Δεν είναι τρελοί οι πρυτάνεις που αντιδρούν. Δεν είναι αλήτες οι φοιτητές που διαμαρτύρονται. Δεν είναι τρελοί οι γονείς και τα παιδιά που αγωνιούν».

«Σημαία» του ΣΥΡΙΖΑ από την Κυριακή έγινε η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μη χάνει την ευκαιρία να τοποθετηθεί και για το συγκεκριμένο θέμα: «Ηταν τόσο κουραστικό, λοιπόν, αυτό το ταξίδι που έπρεπε να πάτε να σπάσετε τα μέτρα.

Πανηγυρίζατε κιόλας με πανηγύρια και με ικαριώτικες τσαμπούνες τις 6.000 νεκρούς και δεν έχετε να δηλώσετε και να πείτε ούτε μία συγγνώμη για όλα αυτά. Γιατί; Μα, για τον πολύ απλό λόγο. Διότι έχετε την αίσθηση μιας ολοκληρωτικής υπεροπλίας. Ξέρετε ότι θα δώσετε εντολές στα μέσα μαζικής ενημέρωσης να σβηστούν όλα αυτά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή