Φώφη Γεννηματά: Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ μοιάζουν όλο και περισσότερο

Φώφη Γεννηματά: Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ μοιάζουν όλο και περισσότερο

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονότατη κριτική στην κυβέρνηση για τις επιλογές της στο πεδίο της ανώτατης εκπαίδευσης άσκησε χθες η ελάσσων αντιπολίτευση στη Βουλή, τηρώντας ωστόσο ταυτόχρονα αποστάσεις και από τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη νέα αντιπαράθεση του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αυτό που συμβαίνει είναι ότι, κάθε μέρα που περνάει, όλο και περισσότερο μοιάζουν. Μοιάζουν πάρα πολύ η Νέα Δημοκρατία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και φαίνεται πως ξεπροβάλλει πλέον ένας γαλάζιος ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά δεν είναι αυτό που χρειάζεται ο τόπος κάτω από αυτές τις συνθήκες», σημείωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά και μεταξύ άλλων υπενθύμισε την πρόταση του κόμματός της για το θέμα της φύλαξης των ΑΕΙ: «Ιδρύεται ειδική υπηρεσία φύλαξης με αυτοτελή οργανωτική δομή σε κάθε ΑΕΙ, που υπάγεται στον πρύτανη και συνεργάζεται με τις δημόσιες αρχές. Οπως συμβαίνει στα περισσότερα πανεπιστήμια του κόσμου.

Οπως αρμόζει σε μια δημοκρατική ευρωπαϊκή χώρα». Για να συνεχίσει: «Είμαστε συνολικά απέναντι στην αυταρχική λογική της κυβέρνησης. Εμείς, σε συνεννόηση, συνεχή διάλογο και μαζί με τους ανθρώπους της εκπαίδευσης, μαζί με όσους αντιλαμβάνονται την ανάγκη των τομών που θα δημιουργήσουν ίσες ευκαιρίες για γνώση σε όλους τους νέους ανθρώπους, θα συνεχίσουμε με τις πρωτοβουλίες και τις προτάσεις μας να δείχνουμε το τι πρέπει να γίνει για το μέλλον».

Νωρίτερα, ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας υπογράμμιζε: «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας διατηρεί στο ακέραιο ό,τι αντιεκπαιδευτικό έχτισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πριν απ’ αυτή, αλλά και άλλες κυβερνήσεις πιο πριν, του ΠΑΣΟΚ παλιότερα, και οικοδομεί πάνω σε αυτό ακόμα παραπέρα.

Το νομοσχέδιο, και να ψηφιστεί από τη Βουλή, δεν πρόκειται να εφαρμοστεί στην πράξη».

Σε γραπτή δήλωσή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυρ. Βελόπουλος –ο οποίος δεν συμμετείχε στη χθεσινή συζήτηση– αναφέρει: «Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και λοιπά παλαιά κόμματα λειτουργούν με βάση το κομματικό τους ακροατήριο και όχι το εθνικό ή δημόσιο συμφέρον. Συμφωνούν σε όλα τα μεγάλα θέματα, όπως οικονομία, ασυδοσία στην παράνομη μετανάστευση, στη συμφωνία των Πρεσπών, στα ελληνοτουρκικά, αλλά παριστάνουν τους διαφωνούντες μόνο για τα μικρά και τα θεωρητικώς σημαντικά για την κομματική τους πελατεία».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γ. Βαρουφάκης εξαπέλυσε οξύτατη επίθεση σε προσωπικούς τόνους με στόχο την υπουργό Παιδείας: «Δεν αξίζετε, κ. Κεραμέως, να είστε στο υπουργείο Παιδείας. Επρεπε να έχετε φύγει σήμερα, πρέπει να φύγετε κακήν κακώς όσο γίνεται πιο γρήγορα», είπε χθες, ενώ μία ημέρα νωρίτερα έλεγε: «Εσείς δεν έχετε περάσει ούτε απέξω από την Οξφόρδη. Εγώ έχω διδάξει στο Κέμπριτζ, έχω κάνει μαθήματα στην Οξφόρδη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή