Κυρ. Μητσοτάκης: Σε κάποιες περιοχές χτίσαμε το δίκτυο της ηλεκτροδότησης από την αρχή

Κυρ. Μητσοτάκης: Σε κάποιες περιοχές χτίσαμε το δίκτυο της ηλεκτροδότησης από την αρχή

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η κακοκαιρία Μήδεια έπληξε με πάρα πολύ μεγάλη ένταση την Αττική. Θέλω να ξέρετε ότι καταβάλλονται όλες οι προσπάθειες για να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε την ηλεκτροδότηση το συντομότερο δυνατόν. Ξέρω ότι υπήρχαν καθυστερήσεις, καταλαβαίνω απόλυτα την ενόχληση και το θυμό των πολιτών», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συνάντησης του με την πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Και πρόσθεσε: «Κι εμείς θα διορθωθούμε και θα γίνουμε καλύτεροι στο μέλλον για να αντιμετωπίζουμε προληπτικά, αλλά και εκ των υστέρων, τέτοια φαινόμενα. Εκτιμώ ότι μέχρι το τέλος της ημέρας θα έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση και στις τελευταίες περιοχές οι οποίες είχανε πληγεί από την κακοκαιρία, αλλά πρέπει να ξέρετε ότι ειδικά σε περιοχές, στο Διόνυσο και στην Εκάλη, ουσιαστικά έπρεπε να ξαναχτίσουμε το δίκτυο της ηλεκτροδότησης από την αρχή».

«Ήτανε τόσο μεγάλη η ζημιά η οποία έγινε και τόσα πολλά τα δέντρα τα οποία έπεσαν. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνουμε καλύτεροι στο πως αντιμετωπίζουμε τα φαινόμενα αυτά στο μέλλον. Είναι σαφές και γνωστό και σε εσάς ότι υπάρχει μία ενοχλητική επικάλυψη αρμοδιοτήτων μεταξύ διαφόρων κρατικών φορέων. Δέσμευση προσωπικά δικιά μου και πριν χτυπήσει η κακοκαιρία ήταν ότι το ζήτημα αυτό πρέπει να επιλυθεί στα πλαίσια ενός νόμου-πλαίσιο για αυτό το οποίο αποκαλούμε πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, ώστε να ξέρει ο καθένας που αρχίζει και που τελειώνει η ευθύνη του, ώστε να μπορεί να υπάρχει και η ανάλογη λογοδοσία», κατέληξε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή