Οχι σε πολιτικό «καπέλωμα», λέει το ΚΙΝΑΛ

Οχι σε πολιτικό «καπέλωμα», λέει το ΚΙΝΑΛ

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να εκμεταλλευτούν με αλληλοκατηγορίες ένα συλλογικό κίνημα, που απαιτεί τεράστιο κουράγιο απ’ τους εκφραστές του. Η στιγμή είναι πιο μεγάλη απ’ τις κομματικές μικρότητες». Η παραπάνω αποστροφή της Φώφης Γεννηματά, την περασμένη Κυριακή, σχετικά με τις ραγδαίες εξελίξεις γύρω από το ελληνικό #MeToo, δίνει ένα καθαρό στίγμα και για τις κατευθύνεις που θα ακολουθήσει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ στη σημερινή συζήτηση των αρχηγών στη Βουλή.

Το μήνυμα που εκπέμπεται από τη Χαρ. Τρικούπη για το ζήτημα είναι σαφές. «Πρόκειται για ένα κίνημα που πρέπει να μείνει μακριά από κόμματα και χρώματα, κάτι που άλλωστε προσβάλλει τα θύματα», τόνιζαν κομματικές πηγές, υπογραμμίζοντας επί της ουσίας ότι ένα πολιτικό «καπέλωμα» των εξελίξεων από κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση ενέχει τον κίνδυνο να αποδυναμώσει τις καταγγελίες που έρχονται στο φως, αλλά και να αποθαρρύνει νέες αποκαλύψεις.

Αυτό δεν σημαίνει ότι στο ΚΙΝΑΛ δεν βλέπουν πολιτικές ευθύνες όσον αφορά συγκεκριμένα τη διαχείριση της υπόθεσης Λιγνάδη, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση παλινωδίες και καθυστερήσεις στην ανάληψη δράσης σχετικά με τον τέως διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Ως προς το συγκεκριμένο σκέλος, η κ. Γεννηματά αναμένεται να θέσει στο επίκεντρο τόσο την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού όσο και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ενώ εκτιμάται ότι θα λάβει σαφείς αποστάσεις τόσο από τη ρητορική του ευρύτερου περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη γενικότερη εικόνα «μικροκομματικών αντεγκλήσεων μεταξύ Πειραιώς και Κουμουνδούρου».

Κατά τα λοιπά, η κ. Γεννηματά αναμένεται να διευρύνει τη «βεντάλια» της κριτικής προς το Μαξίμου και στα εθνικά θέματα, αλλά και στο μέτωπο του κορωνοϊού. Ως προς το πρώτο πεδίο –με φόντο τις κινήσεις της Αγκυρας στο Αιγαίο–, από το ΚΙΝΑΛ τονίζουν πως η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει πιέσει περισσότερο, ώστε να μην υπάρχει περιθώριο επαναφοράς των προκλήσεων πριν από την επανέναρξη των διερευνητικών. Οσον αφορά την πανδημία, η Χαρ. Τρικούπη εξαπέλυσε νέα πυρά μετά τη χθεσινή «προαναγγελία» του κ. Μητσοτάκη περί παράτασης του σκληρού lockdown.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή