Σπάμε τη σιωπή: Το metoogreece.gr για όλα τα θύματα κακοποίησης (βίντεο)

Σπάμε τη σιωπή: Το metoogreece.gr για όλα τα θύματα κακοποίησης (βίντεο)

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μαζί σπάμε τη σιωπή» είναι το κυρίαρχο μήνυμα στην ιστοσελίδα metoogreece.gr, που σχεδιάσθηκε με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, για τη στήριξη των θυμάτων κακοποίησης.

Πρόκειται για ένα εργαλείο της Πολιτείας στη διάθεση όλων των πολιτών, ώστε να ενημερώνονται για τα θέματα σεξουαλικής παρενόχλησης, κακοποίησης, εξουσιαστικής βίας και τις δράσεις καταπολέμησής τους.

Επίσης, στον ιστότοπο υπάρχουν όλοι οι αριθμοί επικοινωνίας για βοήθεια και καταγγελίες.

«Εάν έχεις υποστεί σεξουαλική ή εξουσιαστική βία Στη δουλειά. Στον αθλητισμό. Στον πολιτισμό. Στην εκπαίδευση. Στο οικογενειακό περιβάλλον. ΜΑΖΙ ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ. Η σιωπή προστατεύει τους θύτες. Δεν είσαι μόνη. Δεν είσαι μόνος. Είμαστε όλοι δίπλα σου» αναφέρεται στην αρχική σελίδα του metoogreece.gr, στο οποίο σύντομα θα υπάρχουν ανακοινώσεις για πρωτοβουλίες που σκοπό έχουν να βοηθήσουν τον καθένα και την καθεμία να αντιδράσει σε κάθε μορφή παρενόχλησης και κακοποίησης.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως μετά την ομιλία του στη Βουλήανήρτησε σχετικό βίντεο στους λογαριασμούς του στα social media, γράφοντας: «Μαζί σπάμε την σιωπή. Δεν είσαι μόνη. Δεν είσαι μόνος. #metooGR #metoogreece».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή