Μ. Σχοινάς: Είναι καιρός για μια κοινή μεταναστευτική πολιτική στην Ε.Ε.

Μ. Σχοινάς: Είναι καιρός για μια κοινή μεταναστευτική πολιτική στην Ε.Ε.

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την αξιομνημόνευτη επίσκεψη των επικεφαλής της Ε.Ε. στον Έβρο που σκοπό είχε να δώσει το μήνυμα ότι η Ε.Ε. στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του Μεταναστευτικού», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Είναι καιρός για μια κοινή πολιτική Μετανάστευσης και Ασύλου από την Ε.Ε.», προσθέτει. 

Υπενθυμίζεται ότι στις 3 Μαρτίου του 2020, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και άλλοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επισκέφθηκαν τα χερσαία σύνορα του Έβρου.

«Οι ελληνικές ανησυχίες είναι δικές μας ανησυχίες, τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαϊκά σύνορα. Δηλώνουμε την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη προς την Ελλάδα» είχε δηλώσει η κ. φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι «η κατάσταση στα σύνορά μας δεν είναι ένα θέμα που πρέπει να χειριστεί η Ελλάδα μόνη της, είναι ευθύνη της Ευρώπης συνολικά και θα διαχειριστούμε το πρόβλημα με τάξη, με ενότητα, αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα».

Από την πλευρά του, ο κ. Μισέλ, είχε αναφέρει ότι είναι πολύ σημαντικό σε τέτοιες καταστάσεις οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι «να μη μένουμε στις Βρυξέλλες και να βρισκόμαστε στο πεδίο για να έχουμε την καλύτερη δυνατή κατανόηση».

«Τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαϊκά σύνορα», υπογράμμισε από τις Καστανιές Έβρου και εξήρε το ρόλο της Ελλάδας στην υποστήριξη των συνόρων γιατί ακριβώς όπως είπε «αυτό που κάνετε είναι κρίσιμης σημασίας για την ΕΕ». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή