Τα «αυτογκόλ» πληγώνουν την Κουμουνδούρου

Τα «αυτογκόλ» πληγώνουν την Κουμουνδούρου

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ημέρα της παρουσίασης από τον Αλ. Τσίπρα του προγράμματος για το ΕΣΥ, όλοι στην Κουμουνδούρου επιθυμούσαν η συζήτηση να επικεντρωθεί στην όντως άρτια εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ και στη νέα εικόνα που παρέπεμπε σε ένα κυβερνητικό κόμμα. Τα «αυτογκόλ» στην αξιωματική αντιπολίτευση, όμως, δεν είναι κάτι καινούργιο. Η δήλωση του Θ. Δρίτσα οδήγησε σε ένα επικοινωνιακό ναυάγιο, που όμως δεν σταμάτησε εκεί. Πέρα από τη μεγάλη ηχώ της άστοχης τοποθέτησης, που «θρυμμάτισε» τις προτάσεις για το νέο ΕΣΥ, τη «σκυτάλη» από τον τομεάρχη Αμυνας πήρε ο Γ. Μπαλάφας. Ο πρώην υφυπουργός Μετανάστευσης, μιλώντας στο Mega, καταλόγισε στο περιβάλλον του Μαξίμου σκοπιμότητα στον χειρισμό της υπόθεσης της πορείας της υγείας του Δ. Κουφοντίνα: «Αυτή τη στιγμή, από τη μεριά του κ. Μητσοτάκη και των συνεργατών του, όχι όλης της Ν.Δ., υπάρχει μια επιλογή να πεθάνει ο Κουφοντίνας. Για να αλλάξουν την ατζέντα. Για να αποπροσανατολίσουν. Να σας πω τι εννοώ. Δεν τα λέω εγώ αυτά, δεν τα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτά. Τα λέει, πρώτον, όλη η αντιπολίτευση».

Τη στιγμή που τα ηγετικά κλιμάκια της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλουν να αποσυνδεθούν από τον Δ. Κουφοντίνα ως πρόσωπο, αρκετά στελέχη συνεχίζουν να δυσκολεύουν το έργο του Αλ. Τσίπρα. Θεωρίες συνωμοσίας, όπως αυτή του Γ. Μπαλάφα, καθώς και αναφορές πως «κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17Ν» από τον Θ. Δρίτσα, απέχουν πολύ από τον μετρημένο λόγο που θέλει να προτάξει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με αναφορές στo «κράτος δικαίου» και καταδίκη της τρομοκρατικής δράσης του πολυϊσοβίτη.

Τα αντανακλαστικά του κόμματος λειτούργησαν σχετικά γρήγορα μετά τη δήλωση του κ. Δρίτσα, που συμπληρώθηκε από την τοποθέτησή του για τα πολιτικά φρονήματα των θυμάτων της καταδικασμένης οργάνωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η πρώτη που επικοινώνησε μαζί του ήταν η γραμματέας της Κ.Ο. Ολγα Γεροβασίλη, που του ζήτησε να ανασκευάσει. Το πρωί της Τετάρτης θεωρήθηκε επιβεβλημένο από τον ίδιο τον Αλ. Τσίπρα να δοθεί και κομματική συνέχεια, καθώς η «σκόνη» δεν έλεγε να κάτσει. Το χάσταγκ «κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί» πήρε φωτιά στο Twitter, το ίδιο και η Κουμουνδούρου. «Η χθεσινή δήλωση του Θ. Δρίτσα ήταν ατυχής. Δεν εκφράζει ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε τον ίδιο. Το ξεκαθάρισε άλλωστε αμέσως με διευκρινιστική του δήλωση χωρίς περιστροφές», ανέφερε επίσημη ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το «άδειασμα» ήταν σαφές, ώστε να σταματήσουν οι ψίθυροι περί αμφίθυμης στάσης. Μάλιστα συμπλήρωναν πως «την Αριστερά και την προοδευτική παράταξη τις χωρίζει ιδεολογική και αξιακή άβυσσος με την τρομοκρατία. Γιατί για εμάς υπέρτατη αξία είναι η ανθρώπινη ζωή. Και σε αυτό δεν χωράει δεύτερη κουβέντα».

Σε αυτή τη γραμμή ο Θ. Δρίτσας επέλεξε, με το πράσινο φως της ηγεσίας, να μιλήσει σε περισσότερα από ένα μέσα ενημέρωσης. Στο Mega έγινε ακόμα πιο συγκεκριμένος σε σχέση με την πρώτη επανόρθωσή του: «Να εκφράσω τη βαθιά μου λύπη και να αναλάβω την ευθύνη μου γιατί ο ελλειπτικός μου λόγος, πράγματι, άφησε περιθώρια πολλαπλών παρερμηνειών». Πρόσθεσε μάλιστα πως «αυτό που ήθελα να πω, μπορεί να το είπα με κακό τρόπο, είναι ότι δεν πέρασε η τρομοκρατία της 17Ν. Οτι δεν τρομοκρατήθηκε, δεν φοβήθηκε ο ελληνικός λαός».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή