Βούτσης: Με την υπόθεση Κουφοντίνα θέλετε να διχάσετε την κοινωνία

Βούτσης: Με την υπόθεση Κουφοντίνα θέλετε να διχάσετε την κοινωνία

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας θέλησε από το βήμα της Βουλής να θέσει τρία κορυφαία θέματα που έχουν απασχολήσει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και τον δημόσιο διάλογο και αφορούν τους σκανδαλώδεις εμβολιασμούς των “γαλάζιων” στελεχών, τις απευθείας αναθέσεις της γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής κυρίας Νικολάου και για τις σκανδαλώδεις απευθείας αναθέσεις περιφερειαρχών» ανέφερε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, προσθέτοντας πως ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης αντί να απαντήσει για αυτά «έκανε έναν αντιπερισπασμό μιλώντας για τον απεργό πείνας».

Ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι η στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση Κουφοντίνα είναι «μετέωρη και προδίδει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ένα μείζον θέμα που είναι η ισονομία στην οποία σας καλούν πάρα πολλοί άνθρωποι και της δικής σας παράταξης …».

Υπογράμμισε πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε όλες τις δηλώσεις του «εκφράζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ και όλη την Αριστερά δεν έχει αφήσει ούτε ένα κόκκο, ούτε μια χαραμάδα για να εννοήσει αυτά που εσείς αναφέρετε» και καταλόγισε στη ΝΔ και την κυβέρνηση ότι «στοχοποιούν την Αριστερά, φέρνοντας και ξαναφέρνοντας θέματα, έτσι για να δημιουργείται μια αχλή κάτω από την οποία θέλετε να κρύψετε όλα τα προηγούμενα ανοικτά θέματα διακυβέρνησης και να διχάσετε την ελληνική κοινωνία».

«Αυτό δεν θα περάσει. Δεν πρόκειται σε αυτή την παγίδα να πέσει κανείς δημοκράτης πολίτης», τόνισε και προσέθεσε «εσείς θα βγάλετε ο φίδι από την τρύπα, σε εσάς είναι αυτή η καυτή πατάτα, εσείς θα πάρετε τις αποφάσεις σας ενώπιον του νόμου αλλά και της Ιστορίας».

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε πως η κυβέρνηση «καταδικάζει απερίφραστα κάθε συμπεριφορά οποιουδήποτε στελέχους της ή μη που προσπαθεί να ξεπεράσει την σειρά εμβολιασμού και να εμβολιαστεί κατά προτεραιότητα περνώντας την σειρά κάποιου άλλου» και πρόσθεσε ότι «όπου κάτι τέτοιο έγινε γνωστό υπήρξαν και οι κομματικές πειθαρχικές κυρώσεις και δημόσια καταδίκη».

Σχετικά με την υπόθεση Κουφοντίνα, ο υπουργός παρατήρησε πως «ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε επί 46 λεπτά της ώρας δεν βρήκε χρόνο να πει ούτε μια κουβέντα για τον Κουφοντίνα, όταν η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ κάνει καθημερινά διαδηλώσεις, οι βουλευτές σας είναι κάθε ημέρα στα κανάλια και το κόμμα σας βγάζει κάθε ημέρα ανακοινώσεις» και προσέθεσε: «Προφανώς αυτό δεν έγινε τυχαία αλλά επί σκοπώ. Γιατί συνειδητοποίησε και αυτός -και εγώ το θεωρώ θετικό αυτό- ότι υφίσταται ο ΣΥΡΙΖΑ μεγάλη πολιτική ζημία από όλα αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες».

Αναφερόμενος δε στη στάση της κυβέρνησης στο θέμα επανέλαβε ότι «εμείς δεν ξεχωρίζουμε τους Έλληνες πολίτες, και λέμε ότι εάν ο κ. Κουφοντίνας θεωρεί ότι έχει αδικηθεί από μια πράξη της διοικήσεως μπορεί να προσφύγει στην ελληνική Δικαιοσύνη και να ζητήσει τη γνώμη και την απόφασή της, όπως μπορεί να το κάνει και ο κάθε πολίτης που θεωρεί ότι αδικείται. Η ιδέα ότι αυτός αποτελεί μια εξαιρετική περίπτωση είναι λανθασμένη».

Διαβάστε επίσης: 
• Σάλος από τις δηλώσεις Δρίτσα για 17Ν 

Ντ. Μπακογιάννη: Ο ΣΥΡΙΖΑ να αποκοπεί από το κομμάτι που έχει «εμφυλιοπολεμικές ιδέες»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή