Ιδιωτικές κλινικές στη μάχη κατά της COVID

Ιδιωτικές κλινικές στη μάχη κατά της COVID

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνδρομή στην αποσυμπίεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με τη νοσηλεία περιστατικών κορωνοϊού, πρόκειται να παρέχουν από την Πέμπτη δύο ιδιωτικές κλινικές στην Αττική.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, το Ιατρικό Περιστερίου και η κλινική ΛΗΤΩ παραχωρούνται εθελουσίως στο ΕΣΥ.

Η δήλωση του υπουργού Υγείας:

«Από την πρώτη ημέρα αυτής της πρωτοφανούς κρίσης, ενεργούμε βάσει ενός συγκροτημένου, ρεαλιστικού και δυναμικού σχεδίου, για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό και τώρα που η Αττική δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση από την αρχή της πανδημίας, υλοποιούμε, όπως έχω ήδη ανακοινώσει, το σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ενώνοντας δυνάμεις.

Για την περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και στο πλαίσιο της συνεχούς και εποικοδομητικής συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, ανακοινώνω ότι:

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, με επιστολή του Προέδρου του, Γιώργου Αποστολόπουλου, παραχωρεί εθελουσίως στο Ε.Σ.Υ. το Ιατρικό Περιστερίου, με την πλήρη στελέχωσή του σε ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και πάσης φύσεως προσωπικό που ήδη υπηρετεί εκεί.

Το Ιατρικό Περιστερίου θα νοσηλεύει COVID περιστατικά από την Πέμπτη 11 Μαρτίου και θα τελεί υπό τη διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Ο Όμιλος Hellenic Healthcare Group, με επιστολή του Διευθύνοντος Συμβούλου του, Δημήτρη Σπυρίδη, παραχωρεί εθελουσίως στο Ε.Σ.Υ. την ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ, με την πλήρη στελέχωσή της σε ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και πάσης φύσεως προσωπικό που ήδη υπηρετεί εκεί.

Η ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ θα νοσηλεύει COVID περιστατικά από την Πέμπτη 11 Μαρτίου και θα τελεί υπό τη διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Ευχαριστώ τους δύο Ομίλους για τη συνεργασία τους.

Το Υπουργείο Υγείας έκανε, κάνει και θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο, προκειμένου να μη μείνει κανείς συμπολίτης μας χωρίς ιατρονοσηλευτική φροντίδα».

Στο «βαθύ κόκκινο» τα νοσοκομεία της Αττικής

Σημειώνεται ότι στο «βαθύ κόκκινο», όσον αφορά την πίεση από περιστατικά COVID-19, παραμένουν τα νοσοκομεία της Αττικής

Χθες, το ποσοστό πληρότητας των περίπου 350 κλινών εντατικής COVID στην Αττική ξεπερνούσε το 90% (66,5% στην επικράτεια). Στις απλές κλίνες COVID η πληρότητα στο λεκανοπέδιο ήταν 82%, ποσοστό ιδιαίτερα υψηλό με δεδομένο ότι τις τελευταίες 4-5 ημέρες οι κλίνες είχαν αυξηθεί κατά 300 (προσεγγίζουν πλέον τις 2.500). Στην επικράτεια το ποσοστό πληρότητας των απλών κλινών COVID είναι στο 50%.

Διαβάστε επίσης: Ο οδικός χάρτης για τους επόμενους εμβολιασμούς

Καταγραφή διαθέσιμων κλινών

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, εστάλη από το γραφείο του γενικού γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλου, προς την Πανελλήνια Ενωση Ιδιωτικών Κλινικών και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών, έγγραφο με το οποίο ζητείτο από τις ιδιωτικές κλινικές να αναφέρουν πόσες κλίνες –απλής νοσηλείας, εντατικής θεραπείας και αυξημένης φροντίδας– διαθέτουν συνολικά, πόσες είναι σε λειτουργία και πόσες είναι «κλειστές», πόσες είναι καλυμμένες και πόσες κενές. 

Όπως αναφερόταν στο έγγραφο, το αίτημα απευθυνόταν «λόγω των έκτακτων αναγκών που έχουν δημιουργηθεί από την εξάπλωση της COVID-19 και προκειμένου να προετοιμαστεί κατάλληλα η χώρα για την προστασία της δημόσιας υγείας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή