Κυρ. Μητσοτάκης: «Μέγιστη ανευθυνότητα από τον ΣΥΡΙΖΑ»

Κυρ. Μητσοτάκης: «Μέγιστη ανευθυνότητα από τον ΣΥΡΙΖΑ»

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εθνική αντιπροσωπεία, και μάλιστα στο ανώτατο επίπεδο, θα μεταφερθεί την Παρασκευή η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αστυνομική βία. Ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης θα απαντήσει, όπως ανακοίνωσε το Μαξίμου, στην επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρα για τα περιστατικά αστυνομικής βίας που κατέγραψαν οι κάμερες το τελευταίο διάστημα και θα επιχειρήσει να βάλει τέλος στον φαύλο κύκλο που έχει ξεκινήσει, όπως φάνηκε από τα χθεσινά άγρια επεισόδια στη Νέα Σμύρνη. Αργά χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός, με έκτακτο διάγγελμά του, επιχείρησε να βάλει φρένο ζητώντας αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία. «Και απευθύνομαι ειδικά στους νέους μας, που είναι προορισμένοι να δημιουργούν. Οχι να καταστρέφουν. Η τυφλή οργή δεν οδηγεί πουθενά», ανέφερε, προσθέτοντας πως «σε όσους επιχειρούν να σπείρουν το μίσος και τον διχασμό στην κοινωνία για να καλύψουν το δικό τους αδιέξοδο, όπως έκαναν και στο παρελθόν, απαντώ το εξής: To βράδυ των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 τόνισα ότι είμαι εδώ για να εγγυηθώ την ενότητα, την ασφάλεια και την ευημερία όλων των Ελλήνων. Αυτό επαναλαμβάνω και τώρα. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας γυρίσει πίσω». Ο κ. Μητσοτάκης προφανώς και αναφερόταν και στην αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία επιχείρησε από την πρώτη στιγμή να πολιτικοποιήσει τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη αποσκοπώντας σε πολιτικά οφέλη. 

Η κυβέρνηση, πάντως, δεν διστάζει να απαντήσει επίσης επί του πολιτικού πεδίου. Στο Μαξίμου θεωρούν «υποκινητή» των κινητοποιήσεων την αξιωματική αντιπολίτευση, όπως άφησε να εννοηθεί και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη στην τελευταία ενημέρωση, όταν έκανε λόγο για «νεοαγανακτισμένους» και για φέιγ βολάν που στοχοποιούσαν τη σύζυγο του πρωθυπουργού. Το μεσημέρι της Τρίτης, άλλωστε, ο κ. Μητσοτάκης με γραπτή παρέμβασή του επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση που τηρεί εν μέσω πανδημίας. «Η επίσημη πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή των πολιτών σε διαδηλώσεις εν μέσω έξαρσης της πανδημίας συνιστά πράξη μέγιστης ανευθυνότητας», είπε ο πρωθυπουργός και κατέληξε: «Επιμένει, άραγε, ακόμη και τώρα ο κ. Τσίπρας να “δέχεται το ρίσκο” για τη δημόσια υγεία; Τον καλώ δημόσια να αναλογιστεί το βάρος των ολέθριων επιλογών του».

Την ίδια ώρα, το βλέμμα της κυβέρνησης είναι στραμμένο και στο μέτωπο της πανδημίας. Σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης, το λιανεμπόριο θα ανοίξει είτε στις 22 είτε στις 29 Μαρτίου, ανάλογα με την πίεση που θα υπάρχει στα νοσοκομεία. Ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η τελική ημερομηνία, η σειρά που θα ακολουθηθεί ως προς το άνοιγμα είναι προκαθορισμένη. Παράλληλα μπορούν να λειτουργήσουν τα γυμνάσια και τα λύκεια και μία εβδομάδα μετά, τα δημοτικά. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, στα μέσα Απριλίου μπορεί να δούμε ανοιχτά, για πρώτη φορά μετά τον Νοέμβριο, καφέ και εστιατόρια που διαθέτουν εξωτερικούς χώρους. Εξάλλου τότε ο καιρός θα αποτελεί βασικό σύμμαχο, καθώς στα μέσα Απριλίου επικρατεί συνήθως καλοκαιρία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή