Ευρύ μέτωπο κινητοποιήσεων από Κουμουνδούρου

Ευρύ μέτωπο κινητοποιήσεων από Κουμουνδούρου

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε τοπικές οργανώσεις, στη νεολαία, στα πανεπιστήμια, σε εργασιακούς και συνδικαλιστικούς χώρους, υπάρχει πολύ μεγάλη κινητοποίηση στον ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ώρες. Επιθυμεί το κόμμα να βγάλει τον κόσμο στις πλατείες και να θυμίσει την πρώτη φορά που βρέθηκε στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Σίγουρα θέλουν να αναδείξουν πως η κόπωση των πολιτών έχει προκαλέσει μεγάλη κοινωνική αναστάτωση, που οδήγησε και στα χθεσινά εκτεταμένα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη. Η παρουσία, πάντως, τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (Γ. Αμανατίδης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Δώρα Αυγέρη) έξω από το ΑΠΘ απέναντι στους αστυνομικούς και στην εκκένωση της δεκαπενθήμερης κατάληψης του ιδρύματος κάνει φανερές τις σκληρές διαθέσεις της Κουμουνδούρου. Ηδη στελέχη μιλούν για περιστατικά βίας στην Αγ. Παρασκευή, στην Κυψέλη, στα Ανω Πετράλωνα και στο Χαλάνδρι.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρούν στο έπακρο να εκμεταλλευθούν τις πρόσφατες εικόνες στην πλατεία της Ν. Σμύρνης. Η κριτική που εξαπολύουν προσωπικά στον Κυρ. Μητσοτάκη καταδεικνύει περαιτέρω κορύφωση της πολιτικής αντιπαράθεσης. «Ο μόνος που έχει τη δύναμη να ξεσηκώνει πολίτες –και μάλιστα ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης– σε κινητοποιήσεις εν μέσω lockdown είναι ο ίδιος και η πολιτική του. Είναι η υποκρισία του και ο αυταρχισμός του», αναφέρει με μια πολύ σκληρή ανακοίνωση η Κουμουνδούρου για τον πρωθυπουργό, συμπληρώνοντας: «Οδήγησε την κοινωνία στο πιο αυστηρό, μακροχρόνιο και αποτυχημένο lockdown σε όλη την Ευρώπη. Και τώρα έχει το θράσος να ρίχνει την ευθύνη στον Αλ. Τσίπρα. Οταν όμως ο ίδιος προκαλεί με κορωνοπάρτι στην Ικαρία και την ίδια στιγμή δίνει εντολή να τρομοκρατούν και να ξυλοκοπούν οικογένειες με μικρά παιδιά και νέους στις πλατείες, ας μην ψάχνει στους πολιτικούς του αντιπάλους για υποκινητές της οργής των πολιτών».

Στην Κουμουνδούρου επιθυμούν να συγκροτήσουν ένα μέτωπο που θα είναι κοινό με τα άλλα κόμματα προκειμένου να δείξουν πως δεν πρόκειται για «νεοαγανακτισμένους», όπως υποστηρίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, αλλά για μια συνολική κίνηση διαμαρτυρίας πολιτών. Σε αυτή τη γραμμή κινήθηκε η δήλωση του Δ. Βίτσα στο «Κόκκινο» πως «η κοινή δράση των προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων πάνω σε βασικά ζητήματα που απασχολούν σήμερα την κοινωνία δεν είναι ζήτημα συζήτησης, αλλά αναγκαιότητα».

Το σποτ του Μαξίμου με πρωταγωνιστή τον Αλ. Τσίπρα να δηλώνει σε παλαιότερη συνέντευξη πως «δέχεται το ρίσκο…» σήμανε συναγερμό στην Κουμουνδούρου ενόψει και της επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή μεθαύριο. Μεγάλη είναι και η κινητοποίηση των βουλευτών και στελεχών του κόμματος που, επικροτώντας το νέο κύμα κινητοποιήσεων, καταγγέλλουν συνεχώς το Μαξίμου για το κλίμα ανασφάλειας που καλλιεργεί στους πολίτες, ειδικά εν μέσω πανδημίας. Το παζλ των σκληρών δηλώσεων κατά της κυβέρνησης συμπλήρωσε και ο Ν. Βούτσης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα: «Αναφύεται ζήτημα δημοκρατίας στην Ελλάδα». Το «σφυροκόπημα» από την αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίζεται με τον Χρ. Σπίρτζη να καταθέτει μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για απρόκλητη βία έναντι πολιτών στη Ν. Σμύρνη και 64 βουλευτές του κόμματος με ερώτηση στη Βουλή να απαιτούν εξηγήσεις από τον Μ. Χρυσοχοΐδη, μιλώντας για «πρωτοφανή αστυνομική βία». Παράλληλα, από την Κουμουνδούρου ζητούν την παραίτηση του Π. Αρκουμανέα για το «κορωνοπάρτι» εργαζομένων του ΕΟΔΥ την Τσικνοπέμπτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή