Αλ. Τσίπρας: Δόγμα «για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ»

Αλ. Τσίπρας: Δόγμα «για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ»

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με φόντο την αυριανή επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, το σύνολο της αντιπολίτευσης βρίσκεται στα χαρακώματα με την κυβέρνηση. Μετά τα επεισόδια στη Ν. Σμύρνη –που θύμισαν περιόδους 2008 και 2011– έχει στηθεί ένα σκηνικό ακραίας πόλωσης, με τα κοινοβουλευτικά κόμματα να κατηγορούν το Μαξίμου για αδυναμία στη διαχείριση της πανδημίας. Ταυτόχρονα παίρνουν σαφείς αποστάσεις από τα περιστατικά βίας.

Μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, στην Κουμουνδούρου εκτίμησαν πως την απάντηση πρέπει να τη δώσει ο ίδιος ο κ. Αλ. Τσίπρας. Δείχνοντας τις προθέσεις του για τη συζήτηση της Παρασκευής, επισήμανε πως ο κ. Μητσοτάκης έχει αποτύχει στην αποστολή του στη διαχείριση της πανδημίας, στην οικονομία, και πλέον φέρνει τον διχασμό. «Την ώρα που η ψυχραιμία και η ενσυναίσθηση θα έπρεπε να τον χαρακτηρίζουν, επιλέγει να επιτεθεί με διάγγελμα στους νέους, στους οικογενειάρχες, στους πολίτες μιας μεσοαστικής γειτονιάς των Αθηνών και, φυσικά, στον ΣΥΡΙΖΑ και εμένα προσωπικά. Εμείς είμαστε συνηθισμένοι. Αλλωστε, το δόγμα ότι για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ το ξανακούσαμε και όταν, οι ίδιοι πάλι, έριχναν τη χώρα στα βράχια της χρεοκοπίας. Το θέμα μας όμως είναι οι πολίτες. Οι νέες και οι νέοι που ξυλοκοπούνται αναίτια», ανέφερε στην παρέμβασή του θέλοντας να απαντήσει σε όσα η κυβέρνηση καταλογίζει στην αξιωματική αντιπολίτευση, πως ενθαρρύνει τη βία. Και επειδή στην Κουμουνδούρου δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση να δίνουν ευκαιρίες στο Μαξίμου να τους συνδέει με ακραία επεισόδια, στο τέλος της παρέμβασής του καταδίκασε την επίθεση στον αστυνομικό: «Κανένας δεν έχει το δικαίωμα, φορώντας μάλιστα το εθνόσημο, να χτυπάει ανελέητα και να απειλεί ζωές συμπολιτών του, με την ανοχή της κυβέρνησης. Οπως και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να χτυπάει αστυνομικούς, με τρόπο φρικτό και απάνθρωπο».

Ποιος είναι ο βασικός στόχος της Κουμουνδούρου; Να αναδείξει την αποτυχία του παρατεταμένου lockdown. Για αυτόν τον λόγο επισήμαναν την ασυνεννοησία που υπάρχει μεταξύ υπουργών, όπως ο Αδ. Γεωργιάδης που μίλησε για άνοιγμα της αγοράς τον Μάρτιο και η Αρ. Πελώνη που ξεκαθάρισε πως η συζήτηση είναι πρόωρη. Στη Βουλή, ο Ευκλ. Τσακαλώτος αναλαμβάνει νέες πρωτοβουλίες και ζητεί απαντήσεις από τον Γ. Γεραπετρίτη για το πώς έγινε η διαρροή των στοιχείων του ξυλοκοπηθέντος στη Νέα Σμύρνη από τον Κ. Κυρανάκη. Και το πρέσινγκ συνεχίζεται με 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να καλούν τον Β. Κικίλια να τοποθετηθεί στο Κοινοβούλιο για το πόσοι υπάλληλοι του ΕΟΔΥ μετείχαν στο «κορωνοπάρτι» της Τσικνοπέμπτης στο κτίριο που στεγάζεται το υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Τις «μηχανές έχουν ανάψει» και στο ΚΙΝΑΛ, με τον Π. Χρηστίδη να στέκεται στην παρέμβαση του πρωθυπουργού μετά τα επεισόδια της Ν. Σμύρνης. «Ο κ. Μητσοτάκης έπρεπε να έχει κάνει το διάγγελμα αυτό την Κυριακή ή τουλάχιστον να αναφερθεί και στα απαράδεκτα γεγονότα της Κυριακής. Δεν μπορεί να διχάζεται η ελληνική κοινωνία με αυτόν τον τρόπο και να θεωρούμε ότι υπάρχει έστω και ψήγμα θετικής αντίδρασης στο κομμάτι της βίας», ανέφερε στο Πρώτο Πρόγραμμα. Για προσπάθεια του Μαξίμου να «κρυφτεί» η μεγάλη διαδήλωση στη Ν. Σμύρνη έκανε λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Γκιόκας, στο ραδιόφωνο του Alpha, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση αξιοποιεί τον απαράδεκτο τραυματισμό αστυνομικού και τη δράση προβοκατόρικων μηχανισμών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή