Ο Στόλτενμπεργκ υπέρ μείωσης της έντασης

Ο Στόλτενμπεργκ υπέρ μείωσης της έντασης

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Τις ανησυχίες του για πτυχές της τουρκικής αμυντικής και εξωτερικής πολιτικής, αλλά και για τις εξελίξεις στο εσωτερικό της γείτονος, εξέφρασε σε ακρόασή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο χθες ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Μιλώντας στην επιτροπή Εξωτερικών και Aμυνας του Κοινοβουλίου, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ δήλωσε: «Εξέφρασα τις σοβαρές ανησυχίες μου και υπάρχουν σοβαρές διαφορές και ζητήματα, από το θέμα της Ανατολικής Μεσογείου μέχρι την απόφαση της Τουρκίας να αγοράσει το ρωσικό σύστημα S-400, ή για ζητήματα δημοκρατίας στο εσωτερικό της Τουρκίας. Αλλά είμαστε 30 διαφορετικά μέλη, με διαφορετική γεωγραφία και πολιτικά κόμματα στις κυβερνήσεις, οπότε υπάρχουν διαφορές και θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Θέλουμε το ΝΑΤΟ να μπορεί να είναι πλατφόρμα διαλόγου, να συζητιούνται αυτά τα θέματα, από την Ανατολική Μεσόγειο και οτιδήποτε άλλο».

«Σκοπός μας είναι να μειώσουμε την ένταση, όπως ο μηχανισμός αποτροπής συγκρούσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, και τώρα βλέπουμε ότι βοηθήσαμε στο να ξεκινήσουν οι διερευνητικές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας», κατέληξε ο κ. Στόλτενμπεργκ.

Η εμφάνιση του γ.γ. του ΝΑΤΟ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έγινε στο πλαίσιο αναζήτησης στενότερης συνεργασίας μεταξύ της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ στη διαχείριση των μειζόνων προκλήσεων που αντιμετωπίζουν στον τομέα της ασφάλειας. Στις 26 Φεβρουαρίου ο κ. Στόλτενμπεργκ είχε συμμετάσχει σε τηλεδιάσκεψη κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που επικεντρώθηκε σε θέματα άμυνας και ασφάλειας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή