Ενδεχόμενη συνάντηση Δένδια με Τσαβούσογλου στις 14 Απριλίου

Ενδεχόμενη συνάντηση Δένδια με Τσαβούσογλου στις 14 Απριλίου

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ναι» υπό αίρεση λέει η Αθήνα στην πρόκληση της τουρκικής πλευράς για συνάντηση των Νίκου Δένδια και Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Άγκυρα στις 14 Απριλίου. 

Όπως τονίζεται από διπλωματικές πηγές, ο Υπηρεσιακός Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης ενημέρωσε τον Τούρκο ΥΦΥΠΕΞ Πρέσβη Σεντάτ Ονάλ, ότι ο Νίκος Δένδιας έκανε δεκτή, καταρχήν, την πρόσκληση του Τούρκου ομολόγου, να μεταβεί στην Άγκυρα στις 14 Απριλίου, εφόσον, όμως, επικρατούν οι κατάλληλες συνθήκες.

Η αιρεσιμότητας της ελληνικής πλευράς σχετίζεται με την στάση της Τουρκίας το προσεχές διάστημα, δηλαδή το εάν η Άγκυρα θα μείνει μακριά από προκλητικές κινήσεις. 

Η σημερινή συνάντηση έγινε στο πλαίσιο πολιτικών διαβουλεύσεων μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας-Τουρκίας, την επομένη των χθεσινών διερευνητικών επαφών.

Σε ανάλογη τοποθέτηση είχε προβεί, άλλωστε, χθες και ο ίδιος ο κ. Δένδιας, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνάντησης με τον Τούρκο ομόλογό του:  

«Είμαι πρόθυμος να συναντηθώ με τον Τούρκο ομόλογό μου και φίλο μου Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αλλά βέβαια μια τέτοια συνάντηση πραγματοποιείται μέσα στο κατάλληλο κλίμα. Για να έχει νόημα πρέπει να διεξαχθεί μέσα στο κατάλληλο κλίμα», είχε αναφέρει ο Έλληνας ΥΠΕΞ. 

Τσαβούσογλου: Θα συζητήσουμε για συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Από την πλευρά του, ο κ Τσαβούσογλου τόνισε ότι θα συζητηθεί και το ενδεχόμενο συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν. 

«Θα πραγματοποιήσουμε μια συνάντηση στο επίπεδο των υπουργών Εξωτερικών την ερχόμενη περίοδο», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα.

«Πιστεύουμε πως είναι ωφέλιμο να γίνουν αυτές οι συνομιλίες και στο επίπεδο των ηγετών, έτσι όταν ο Νίκος Δένδιας έρθει στην Άγκυρα, θα συζητήσουμε επίσης τη συνάντηση του προέδρου μας Ταγίπ Ερντογάν με τον έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη», πρόσθεσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή