Αλ. Τσίπρας: Το μοντέλο που ακολούθησε η κυβέρνηση απέτυχε

Αλ. Τσίπρας: Το μοντέλο που ακολούθησε η κυβέρνηση απέτυχε

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μετά από πέντε μήνες lockdown βρισκόμαστε στο χειρότερο σημείο από την έναρξη της πανδημικής κρίσης και είναι εκατοντάδες οι συμπολίτες μας που βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση και πολλές δεκάδες αυτοί που είναι προχείρως διασωληνωμένοι και περιμένουν στις λίστες του ΕΚΑΒ», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Το μοντέλο που ακολούθησαν πιστά τους τελευταίους πέντε μήνες απέτυχε και θα περίμενα από τον πρωθυπουργό να βγει να αναλάβει την ευθύνη», υποστήριξε ο πρόεδρος του «ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία», μιλώντας στο OPEN TV.

Εξέφρασε την άποψη ότι «έχουμε ένα αποτυχημένο ακορντεόν που το χειριζόμαστε λάθος» και συμπλήρωσε: «Βλέπουμε μια κυβέρνηση που αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της και ρίχνει την ευθύνη στην αντιπολίτευση, αυτό δεν είναι μια υπεύθυνη στάση». Σημείωσε ότι από τον Νοέμβριο ο ίδιος είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και είχε ζητήσει από τον πρωθυπουργό να αναλάβει την πρωτοβουλία συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων με ένα σχέδιο και κοινό υπουργό υγείας, «αλλά αρνήθηκε».

Σχετικά με το πολιτικό μορατόριουμ που ζήτησε χτες να υπάρξει «για να δούμε τι μπορεί να σωθεί παρά τα όσα έχουν γίνει», όπως είπε, τόνισε ότι η κυρίαρχη πολιτική ευθύνη ανήκει στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό που έχουν τη δυνατότητα να ορίζουν την ατζέντα της συνεννόησης ή της αντιπαράθεσης. Προσέθεσε ότι σε αυτούς τους πέντε μήνες lockdown η κυβέρνηση έχει περάσει νομοσχέδια «που εγείρουν μεγάλες αντιδράσεις», πράγματα που δεν θα έπρεπε να εισαχθούν σε μια τέτοια περίοδο εξαναγκαστικής περιστολής ελευθεριών, όπως είπε.

Σχετικά με τις συγκεντρώσεις ο κ. Τσίπρας είπε ότι «ο κόσμος βγαίνει στον δρόμο, γιατί αισθάνεται να περιορίζεται η ανάσα του, να περιορίζονται τα δικαιώματα. Ήταν μια αντίδραση στην υπερβάλλουσα αστυνομική αυθαιρεσία και βία». Και πρόσθεσε: «Η αντίδραση αυτή ήταν μια αντίδραση υγιής».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή