Ν. Δένδιας: Ο διάλογος δεν αποτελεί απεμπόληση κυριαρχίας

Ν. Δένδιας: Ο διάλογος δεν αποτελεί απεμπόληση κυριαρχίας

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ικανοποίησή του για το πνεύμα εθνικής ομοψυχίας που, όπως είπε, επικράτησε κατά τη συζήτηση στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ) για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Είναι κατανοητό να υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις σε ορισμένα θέματα, αλλά είναι προφανές ότι όλοι αναγνωρίζουμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας και δρούμε πάντοτε με γνώμονα το εθνικό συμφέρον», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Δένδιας ευχαρίστησε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο για τη συμμετοχή του στο σημερινό ΕΣΕΠ, επισημαίνοντας ότι η συνεισφορά του ήταν πολύτιμη, «καθώς μας επέτρεψε να έχουμε και τη δική του γωνία θεώρησης για τα ζητήματα, τα οποία αντιμετωπίζουμε».

«Όπως έχω επανειλημμένα πει, αποδίδεται ιδιαίτερη σημασία από την κυβέρνηση και από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στην εμπέδωση όχι μόνο της εθνικής ομοψυχίας, αλλά και της καλύτερης δυνατής συνεννόησης στα θέματα εξωτερικής πολιτικής», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο βασικό ζήτημα του ΕΣΕΠ, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι η σημαντικότερη είδηση είναι η αποδοχή από πλευράς του, της πρόσκλησης που του απηύθυνε ο Τούρκος ομόλογός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου για συνάντηση στην Άγκυρα.

«Η ελληνική πλευρά κατέστησε ευθύς εξαρχής σαφές ότι η επίσκεψη αυτή θα πραγματοποιηθεί, εφόσον διατηρηθούν οι κατάλληλες συνθήκες και είναι χρήσιμο να το αντιληφθούν αυτό όλοι οι αξιωματούχοι και από την τουρκική πλευρά, αποφεύγοντας τις δηλώσεις που δεν βοηθούν στην προσπάθεια εμπέδωσης κλίματος σχέσεων καλής γειτονίας», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Τις προηγούμενες ημέρες, με τη διεξαγωγή του 62ου γύρου των διερευνητικών επαφών και τις πολιτικές διαβουλεύσεις, ξαναπιάσαμε το νήμα των επαφών και η επίσκεψή μου στην Άγκυρα έρχεται σε συνέχεια αυτών. Θέλω να υπογραμμίσω ότι η Ελλάδα δεν φοβάται το διάλογο. Ο διάλογος δεν αποτελεί απεμπόληση κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων. Προσερχόμαστε στο διάλογο ακριβώς για να προβάλουμε το δίκαιο των θέσεών μας», επεσήμανε ο κ. Δένδιας.

Ν. Παναγιωτόπουλος: Κλίμα συναίνεσης

Κλίμα συναίνεσης, «όπως και στις συνεδριάσεις της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής ή κατά τις συνεδριάσεις στο Κοινοβούλιο σε θέματα που ανάγονται στην εθνική άμυνα», αποκόμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ).

«Αποδέχθηκα σήμερα με χαρά την πρόσκληση του υπουργού Εξωτερικών, φίλου Νίκου Δένδια να προσέλθω στο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής για να ενημερώσω το όργανο σε θέματα που έχουν σχέση με τις διεθνείς αμυντικές συνεργασίες της χώρας, την αμυντική διπλωματία και την πορεία κάποιων βασικών εξοπλιστικών προγραμμάτων», ανέφερε σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή