Tριπλή σύγκρουση κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ

Tριπλή σύγκρουση κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εφ’ όλης της ύλης αντιπαράθεση εξελίχθηκε η συζήτηση για το νομοσχέδιο για το Ελληνικό στη Βουλή, που επί της αρχής αναμένεται να υπερψηφίσουν σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ. Ο Χρ. Σταϊκούρας ξεκαθάρισε πως αποτελεί μία από τις πλέον σημαντικές αναπτυξιακές προτεραιότητες της κυβέρνησης, με τον Αλ. Τσίπρα να επιτίθεται και να κατηγορεί το Μαξίμου πως έχει φέρει για ψήφιση προβληματικές διατάξεις και έχει καθυστερήσει επί 20 μήνες το έργο. «Δίνετε τη δυνατότητα και μετά την ολοκλήρωση των έργων να φτιάξουν μια περίκλειστη πόλη, όπως άλλωστε ζητούσε η εταιρεία και είχαμε αρνηθεί», ανέφερε, δικαιολογώντας την καταψήφιση δύο άρθρων από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε ο Αδ. Γεωργιάδης, ο οποίος επισήμανε πως «η επένδυση όταν φύγατε ήταν νεκρή. Η εταιρεία ετοιμαζόταν να φύγει από το Ελληνικό και να προσφύγει στα διεθνή δικαστήρια». «Στηρίξαμε την επένδυση και συνεχίζουμε να τη στηρίζουμε», 
τόνισε ο Β. Κεγκέρογλου.

Η πολιτική κόντρα συνεχίστηκε όταν ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην Τράπεζα Πειραιώς, καταγγέλλοντας πως μεθοδεύεται αύξηση κεφαλαίου που επιδιώκει «να οδηγήσει την τράπεζα στα χέρια αγνώστων επενδυτών, αμφισβητούμενης οικονομικής ευρωστίας και δυναμικής» και πως θα εξαϋλωθεί η συμμετοχή του ΤΧΣ. Μάλιστα, συμπλήρωσε: «Να είστε σίγουροι ότι θα λογοδοτήσετε στην ελληνική κοινωνία για το σκάνδαλο αυτό». «Πήρατε την Πειραιώς στα 3,7 δισ. ευρώ και την παραδώσατε στο 0,35. Αυτός είναι ο ορισμός της ληστείας που είπε ο κ. Τσίπρας», ήταν η απάντηση του υπουργού των Οικονομικών. Σύμφωνα με την κ. Πελώνη, ο κ. Τσίπρας τήρησε αυτή τη στάση στη Βουλή «προκειμένου να καλύψει τη στροφή του και την υπερψήφιση επί της αρχής του νόμου για το Ελληνικό όταν η κυβέρνησή του έκανε ό,τι μπορούσε για να σαμποτάρει την επένδυση». Η κυβερνητική εκπρόσωπος έκανε λόγο για κρεσέντο λαϊκισμού και χυδαιότητας από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, που «προσπαθεί να μετατρέψει τις αυταπάτες του σε αντιπολιτευτικά πυροτεχνήματα».

Ο Αλ. Τσίπρας, αφού ζήτησε την παραίτηση της κ. Κεραμέως για τη Cisco και την τηλεκπαίδευση, ξεκίνησε την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια αναφερόμενος στην πανδημία. Κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει επαρκείς εξηγήσεις για την κατάρρευση των δημόσιων νοσοκομείων. Τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «ένα χρόνο τώρα σας ζητάμε να κάνετε μαζικά και στοχευμένα τεστ και να τα συνταγογραφήσετε, ώστε να μπορεί κάθε πολίτης που έχει συμπτώματα να πάει στον γιατρό και δωρεάν να τεσταριστεί». Κατηγόρησε το Μαξίμου πως θεσπίζει τώρα το selftesting στα φαρμακεία για να καλύψει την αποτυχία του και να μετατρέψει την ατομική ευθύνη σε ατομική ενοχή. Ο Χρ. Σταϊκούρας υπογράμμισε πως έχουν γίνει πάνω από 10.000 προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε σύγκριση με το 2019 και έχει υπερδιπλασιαστεί ο αριθμός των κλινών ΜΕΘ. «Ο,τι ζητήσει το υπ. Υγείας εκτός προϋπολογισμού για να ενισχύσουμε το ΕΣΥ θα το έχει, όπως θα έχει και για τα selftest. Ολα θα πληρωθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό», ανέφερε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή