Κυβερνητικές πηγές: Αβάσιμα τα σενάρια για lockdown έως 25 Απριλίου

Κυβερνητικές πηγές: Αβάσιμα τα σενάρια για lockdown έως 25 Απριλίου

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αβάσιμα χαρακτηρίζουν κυβερνητικές πηγές τα «σενάρια», όπως σημειώνουν, που διακινούνται και μιλούν για απόφαση παράτασης του lockdοwn έως τις 25 Απριλίου.

Σε κάθε περίπτωση προτεραιότητα της κυβέρνησης στην παρούσα φάση είναι η αντιμετώπιση της αφόρητης πίεσης που δέχεται το εθνικό σύστημα υγείας, και η διαχείριση αυτής ιδιαίτερα κατά το επόμενο κρίσιμο δεκαήμερο. 

Ειδικά, στο λεκανοπέδιο, που δέχεται και τη μεγαλύτερη πίεση, οι αρμόδιοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να διατεθούν αποκλειστικά για τη φροντίδα ασθενών με κορωνοϊό και άλλα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Υπενθυμίζεται ότι λόγω της πίεσης που ασκεί η πανδημία στο ΕΣΥ τις τελευταίες ημέρες, νοσοκομεία COVID-19 έχουν γίνει το Σισμανόγλειο και το Κοργιαλένειο Μπενάκειο, τα οποία από χθες έχουν ενισχυθεί με ιδιώτες γιατρούς που επιστρατεύθηκαν από το υπουργείο Υγείας.

Η πίεση στο ΕΣΥ συντηρήθηκε αμείωτη και την Τετάρτη καθώς τα κρούσματα παρέμειναν εκ νέου σε επίπεδα άνω των 3.000, υποχωρώντας πάντως σε σύγκριση με το χθεσινό αρνητικό ρεκόρ. Σταθερός στα υψηλότερα επίπεδα από την έναρξη της πανδημίας παρέμεινε ο αριθμός των διασωληνωμένων (699), ενώ κατεγράφησαν 67 θάνατοι. 

Ειδικότερα, σε 3.062 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, ενώ διενεργήθηκαν 55.842 τεστ (περίπου 10.000 λιγότερα σε σύγκριση με χθες). Η θετικότητα ανήλθε σε 5,48%. 

Στη μάχη δύο νέα «mega» εμβολιαστικά κέντρα

Την 1η Απριλίου αρχίζουν τη λειτουργία τους τα δύο νέα mega εμβολιαστικά κέντρα σε Περιστέρι και Ελληνικό.

Τα δύο κέντρα θα διαθέτουν 48 εμβολιαστικές γραμμές σε πρώτο στάδιο, ενώ η συνολική δυναμική τους θα φθάσει τις 96 γραμμές το καθένα, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, επισκέφθηκαν τα δύο εμβολιαστικά κέντρα.

Ν. Χαρδαλιάς: Μέρα με τη μέρα ερχόμαστε όλο και πιο κοντά στον στόχο

Μετά το πέρας της επίσκεψης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε: «Σε συνεργασία με τον Δήμο Περιστερίου, τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης και την επιτροπή εμβολιασμών, ετοιμάστηκαν και θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους την 1η Απριλίου, τα δύο νέα mega εμβολιαστικά κέντρα. Η συνεργασία μας και με τους δύο Δήμους είναι εξαιρετική. Συνολικά, 96 νέες γραμμές θα προστεθούν σταδιακά στο εμβολιαστικό δυναμικό των τεσσάρων mega εμβολιαστικών κέντρων, ανάλογα με τη ροή του εφοδιασμού των εμβολίων».

«Είχαμε πει από την πρώτη στιγμή ότι θα είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στο σύνολο των εμβολιασμών όταν θα έχουμε και τα αντίστοιχα εμβόλια. Αυτή τη στιγμή, όλα δείχνουν ότι πηγαίνουν πολύ καλά κι έχει γίνει μια εξαιρετική δουλειά από την Επιτροπή κι από την task force των εμβολιασμών» πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή