Σκοτ Μόρισον: Μας ενώνουν δεσμοί με αίμα και οικογένεια

Σκοτ Μόρισον: Μας ενώνουν δεσμοί με αίμα και οικογένεια

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στέλνω θερμούς χαιρετισμούς σε όλους που γιορτάζουν την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας – τα διακόσια χρόνια από τη σύσταση του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Σε αυτή την εθνική ημέρα, συμμετέχω μαζί σας στον εορτασμό αυτού του νέου κεφαλαίου στην επική ιστορία της αρχαίας Ελλάδας.

Για χιλιετίες η Ελλάδα έχει δώσει τόσο πολλά στον κόσμο – τη φιλοσοφία και δημοκρατία, τις επιστήμες και την αρχιτεκτονική, τις τέχνες, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Ενα ρεκόρ επιτευγμάτων που έχει εμπλουτίσει τον κόσμο.

Η Ελλάδα είναι ένα έθνος δεσμευμένο στις ελευθερίες της δημοκρατίας και της ισότητας. Αυτές είναι οι αξίες και οι προσδοκίες που συνδέουν την Ελλάδα με τους φίλους της ανά την υφήλιο.

Η Αυστραλία είναι ευλογημένη από την τεράστια παρουσία της ελληνικής διασποράς. Οι Αυστραλοί ελληνικής καταγωγής έχουν συμβάλει πάρα πολύ στο έθνος μας, φέρνοντας ενέργεια και ενθουσιασμό για μια καινούργια ζωή σε έναν νέο τόπο.

Από τις μεγαλουπόλεις μας έως τις επαρχιακές πόλεις. Από τα μιλκ μπαρ έως τα εστιατόρια υψηλών προδιαγραφών. Στην οθόνη έως τις εφημερίδες. Στις αίθουσες συσκέψεων, στα δικαστήρια και στα Κοινοβούλια. Οι άνδρες και γυναίκες ελληνικής καταγωγής που χαρακτηρίζουν την Αυστραλία ως χώρα τους, οδηγούν την πρόοδο του έθνους με γνώση και θάρρος. Μοιραζόμαστε μια ιστορία και μια πολιτισμική κληρονομιά. Εχουμε σταθεί ο ένας στο πλευρό του άλλου σε πόλεμο και έχουμε αποζητήσει τις ίδιες ελευθερίες και ειρήνη. Οι δεσμοί μας με αίμα και οικογένεια μας ενώνουν.

Η Αυστραλία είναι η πιο επιτυχημένη και αλληλένδετη πολυπολιτισμική χώρα στην υφήλιο. Το πολυπολιτισμικό μας έργο είναι μια γιορτή της ανθρωπότητας. Στηρίζεται στην καλή θέληση, στη θυσία και ανθεκτικότητα των γενεών. Η ελληνική διασπορά είναι ένα πολύτιμο μέρος αυτής της ιστορίας.

* Ο κ. Σκοτ Μόρισον είναι πρωθυπουργός της Αυστραλίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή