Στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρίγκιπας Κάρολος – Τι συζήτησε με τον πρωθυπουργό (εικόνες)

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρίγκιπας Κάρολος – Τι συζήτησε με τον πρωθυπουργό (εικόνες)

1' 13" χρόνος ανάγνωσης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα με τον Διάδοχο του βρετανικού θρόνου, Πρίγκιπα Κάρολο, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα στο πλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρίγκιπας Κάρολος – Τι συζήτησε με τον πρωθυπουργό (εικόνες)-1

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Πρίγκιπα της Ουαλίας για την παρουσία του στο εμβληματικό αυτό γεγονός για τη χώρα μας, επισημαίνοντας την ιδιαίτερη σημασία της εκπροσώπησης της χώρας του, η οποία διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στα γεγονότα που οδήγησαν στην ίδρυση του ελληνικού κράτους.

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρίγκιπας Κάρολος – Τι συζήτησε με τον πρωθυπουργό (εικόνες)-2

Οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν τους στενούς, ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών και των δύο λαών. Επιβεβαιώθηκε το πολύ καλό επίπεδο στο οποίο βρίσκονται οι διμερείς σχέσεις και τονίστηκε η σημασία της περαιτέρω ενίσχυσης κι εμβάθυνσής τους.

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρίγκιπας Κάρολος – Τι συζήτησε με τον πρωθυπουργό (εικόνες)-3

Συζητήθηκαν επίσης κοινωνικά θέματα, όπως η εκπαίδευση και η στήριξη της νέας γενιάς, καθώς επίσης και παγκόσμιες προκλήσεις, όπως η αντιμετώπιση της πανδημίας και η προστασία του περιβάλλοντος.

Στη συνάντηση έλαβαν επίσης μέρος, από ελληνικής πλευράς, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Πρέσβης Ελένη Σουρανή. Από τη βρετανική πλευρά συμμετείχαν η Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα, Kate Smith, και ο Principal Private Secretary του Πρίγκιπα της Ουαλίας, Clive Alderton.

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρίγκιπας Κάρολος – Τι συζήτησε με τον πρωθυπουργό (εικόνες)-4

Νωρίτερα, εμφανής ήταν η συγκίνηση του διαδόχου του βρετανικού θρόνου, κατά την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Τέλος, μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε στο Προεδρικό Μέγαρο με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο ίδιος και η κ. Σακελλαροπούλου επισκέφθηκαν την προεδρική φρουρά, όπου έγινε επιθεώρηση και ξενάγηση σε έκθεση για την ιστορία της προεδρικής φρουράς.