Γεννηματά κατά κυβέρνησης για τα σχολεία και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών

Γεννηματά κατά κυβέρνησης για τα σχολεία και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επικριτική στάση ως προς τις κυβερνητικές αποφάσεις σχετικά με τον κορωνοϊό και ειδικότερα για το άνοιγμα των σχολείων, τον εμβολιασμό των υγειονομικών και τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τηρεί η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά

Ειδικά για την επιστροφή των μαθητών Λυκείου στα θρανία, η κ. Γενημματά είπε πως ανοίγουν «ακριβώς όπως λειτουργούσαν και πριν από την πανδημία, χωρίς να έχει γίνει τίποτα για να αντιμετωπιστεί ο συνωστισμός στις τάξεις». 

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σχολίασε πως θα μπορούσε «τουλάχιστον ο ένας έλεγχος κάθε Δευτέρα να γίνεται από οργανωμένα συνεργεία του ΕΟΔΥ και ο δεύτερος έλεγχος να γίνεται από τα ίδια τα παιδιά και τους γονείς τους».

«Δεν γίνεται τούτη την ώρα όλη η ευθύνη να βρίσκεται στους γονείς. Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη αν τα παιδιά αρρωστήσουν μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις; Είναι πάρα πολύ σοβαρό θέμα και έπρεπε η κυβέρνηση να δείξει μεγάλη υπευθυνότητα. Μιλάμε για τα σχολεία δέκα μήνες τώρα. Υπάρχει μία απάθεια προκλητική», τόνισε και έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι τάσσεται υπέρ του ανοίγματος «αλλά να είναι με ασφάλεια. Να μην κινδυνεύουν τα παιδιά, ούτε οι εκπαιδευτικοί».

Για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών και όσα δήλωσε σχετικά ο πρωθυπουργός, η κ. Γεννηματά υποστήριξε πως «δύο πράγματα πρέπει να γίνουν άμεσα». Καμπάνια ενημέρωσης τους σε άμεσο χρόνο, «χωρίς άλλη καθυστέρηση» και «όσοι αρνούνται να εμβολιστούν να μην είναι στην πρώτη γραμμή».

Επίσης, πρότεινα να γίνει συζήτηση άμεσα με τους συνταγματολόγους,  «για να δούμε αν μπορεί να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους υγειονομικούς και μόνο».

⇒Διαβάστε επίσης: Δίλημμα ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των υγειονομικών

«Όχι το Σεπτέμβριο, όχι κατόπιν εορτής», τόνισε, εκφράζοντας τη διαφωνία της με τον κ. Μητσοτάκη και σημειώνοντας πως ο πρωθυπουργός -από τη Βουλή- «δεν της έδωσε απάντηση, παρά μόνο απαξιωτικά σχόλια για την αντιπολίτευση που ασκεί». «Εμείς διαπιστευτήρια για το πώς κάνουμε αντιπολίτευση δίνουμε μόνο στον ελληνικό λαό», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τα μέτρα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η κ. Γεννηματά είπε πως «υπάρχουν δυνατότητες στήριξης τους για να μην κλείσουν από το απόθεμα της υπερφορολόγησης του ΣΥΡΙΖΑ, από τον δανεισμό με πολύ χαμηλά επιτόκια λόγω στήριξης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και από το ΕΣΠΑ από αδιάθετους πόρους αφού δεν έχουμε δημοσιονομικούς περιορισμούς» και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως δεν διαθέτει την πολιτική βούληση να στηρίξει τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες.

Όπως επεσήμανε, είναι τυχοδιωκτισμός να γίνεται συζήτηση για πρόωρες εκλογές με δεδομένα τα άλυτα προβλήματα και με το ΕΣΥ στο κόκκινο. «Θα πρέπει η χώρα να φτάσει σε σταθερό σημείο να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα», συμπλήρωσε και συνέχισε λέγοντας ότι «υπάρχει φθορά της κυβέρνησης και η κατακραυγή θα αυξάνεται γιατί ο κόσμος κουράστηκε».

Σε ρώτηση εάν θα επανέλθει το όνομα ΠΑΣΟΚ αντί του Κινήματος Αλλαγής, η κ. Γεννηματά είπε «Το ΠΑΣΟΚ είναι μέσα στο Κίνημα Αλλαγής, υπάρχει και ο ήλιος στα ψηφοδέλτιά του. Τα υπόλοιπα είναι συζητήσεις για εύκολη κατανάλωση. Ήταν τα καλύτερά μας χρόνια με το ΠΑΣΟΚ, μπορούμε να τα ξαναζήσουμε με το Κίνημα Αλλαγής. Για μένα το ΠΑΣΟΚ είναι όλη μου η ζωή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή