ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ν. Παναγιωτόπουλος: Διττή απάντηση απέναντι στην τουρκική παραβατικότητα

Ν. Παναγιωτόπουλος: Διττή απάντηση απέναντι στην τουρκική παραβατικότητα

Μήνυμα πως οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις «προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ασφάλειας και επιτήρησης του εθνικού χερσαίου, θαλάσσιου και εναέριου χώρου, συμβάλλοντας στην έγκαιρη αντιμετώπιση κάθε μορφής απειλής κατά των εθνικών συμφερόντων», έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Αντώνης Μυλωνάκης με θέμα «Η Τουρκία κινείται ελεύθερα στο Αιγαίο και η ελληνική κυβέρνηση μένει αδρανής», ο κ. Παναγιωτόπουλος επεσήμανε πως η πάγια πολιτική του υπουργείου Εθνικής Άμυνας κατά της τουρκικής παραβατικότητας είναι «η άμεση επέμβαση, αφενός σε επιχειρησιακό επίπεδο, βάσει της υφιστάμενης επιχειρησιακής σχεδίασης, και αφετέρου οι παρεμβάσεις μας στους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς προκειμένου να ενισχύονται οι εθνικές θέσεις».

Αναφορικά με το επίπεδο αντίδρασης από ελληνικής πλευράς, ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε ότι «ζητήματα παράτυπων/ παράνομων τουρκικών NAVTEX, αντιμετωπίζονται σε συντονισμό Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας με το Γενικό Επιτελείου Ναυτικού και το υπουργείο Εξωτερικών, ενώ εξειδικευμένες δράσεις δεν δύνανται να αποδεσμευθούν λόγω της διαβάθμισής τους».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ