ΥΠΕΞ για ανάρτηση Αλτούν: Ανυπόστατοι και φαιδροί ισχυρισμοί

ΥΠΕΞ για ανάρτηση Αλτούν: Ανυπόστατοι και φαιδροί ισχυρισμοί

1' 3" χρόνος ανάγνωσης

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά κάθε προσπάθεια σπίλωσης της εικόνας της Ελλάδας μέσω της προβολής απαράδεκτων μυθευμάτων» τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών, μετα από προκλητική ανάρτηση του επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνιών της Προεδρίας της Τουρκίας Φαχρετίν Αλτούν στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Ειδικότερα, στην εν λόγω ανάρτηση ο Αλτούν ανέφερε ότι η Ελλάδα αποτελεί «καταφύγιο για τρομοκρατικές οργανώσεις».

Έκανε μάλιστα λόγο για στρατόπεδα προσφύγων, στα οποία οι τρομοκράτες οργανώνουν ακόμα και επιθέσεις αυτοκτονίας κατά της Τουρκίας.

Σε ανακοίνωσή του σχετικά με τις εν λόγω κατηγορίες εναντίον της Ελλάδας, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει πως ερώτημα δημιουργεί η επιλογή του χρόνου εμφάνισης τέτοιων ανυπόστατων και φαιδρών ισχυρισμών.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι ο ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, πρόκειται να επισκεφθεί την Τουρκία την ερχόμενη Τετάρτη μετά από πρόσκληση του Τούρκου ομολόγου του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, για να συμμετάσχει στο δείπνο Ιφτάρ για τη γιορτή του Ραμαζανιού. 

Πριν μεταβεί στην Άγκυρα, ο κ. Δένδιας θα πάει στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο.