Πελώνη για ψήφο αποδήμων: Άμεσα νομοσχέδιο, περιμένουμε την υπερψήφισή του από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πελώνη για ψήφο αποδήμων: Άμεσα νομοσχέδιο, περιμένουμε την υπερψήφισή του από τον ΣΥΡΙΖΑ

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την κατάθεση, μέσα στην ημέρα, νομοσχεδίου με το οποίο αίρονται όλοι οι περιορισμοί για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από τους απόδημους Έλληνες – όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης-, προανήγγειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, σημειώνοντας πως περιμένει την υπερψήφιση του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η κ. Πελώνη τόνισε πως για να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε θέσει περιορισμούς, μεταξύ άλλων για την εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους.

Όπως είπε η κ. Πελώνη, η Αναπληρώτρια Τομεάρχης Απόδημου Ελληνισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, σε συνένετευξή της ανέφερε πως «πλέον το κόμμα της τάσσεται υπέρ της άρσης των περιορισμών και πως θα το φέρουν στη Βουλή μόλις εκλεγούν στην κυβέρνηση».

Στο πλαίσιο αυτό και «για να μην χάνεται χρόνος» η κυβέρνηση, μετά από απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, φέρνει άμεσα στη Βουλή το νομοσχέδιο, σύμφωνα με το οποίο οι απόδημοι για να ψηφίσουν θα πρέπει να έχουν ζήσει στην Ελλάδα τουλάχιστον δύο χρόνια την τελευταία 35ετία και να έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση στη χώρα το τρέχον ή το προηγούμενο έτος.

Σύμφωνα με την Πελώνη, για την υπερψήφισή του απαιτούνται τα 2/3 της Βουλής και για τον λόγο κάλεσε την αντιπολίτευση να ψηφίσει την κατάργηση των περιορισμών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή