H Φώφη Γεννηματά «σήκωσε το γάντι» του Ανδρέα Λοβέρδου

H Φώφη Γεννηματά «σήκωσε το γάντι» του Ανδρέα Λοβέρδου

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το εσωκομματικό θερμόμετρο στο Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) ανεβαίνει και η χθεσινή ομιλία της Φώφης Γεννηματά στην Κ.Ο. ήταν απόλυτα ενδεικτική. Χωρίς ονομαστικές αναφορές προς τον Ανδρέα Λοβέρδο, αλλά «φωτογραφίζοντάς» τον με σαφήνεια, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ «σήκωσε το γάντι» που πέταξε ο πρώην υπουργός την περασμένη Δευτέρα.

Η κ. Γεννηματά ανέβασε αισθητά τους τόνους, μιλώντας για «πασαρέλα προαναγγελίας υποψηφιοτήτων» και προσθέτοντας με νόημα πως «όποιος θέτει σε δεύτερη μοίρα την προοπτική της παράταξης, δεν προσφέρει υπηρεσίες».

Διεύρυνε δε το μήνυμα προς το εσωτερικό της Χαρ. Τρικούπη, χαρακτηρίζοντας συλλογική ευθύνη «όχι μόνο την αποφυγή, αλλά και την αποτροπή παρεκκλίσεων».

«Κάνουν λάθος αν νομίζουν ότι κερδίζουν χώρο τροφοδοτώντας κλίμα εσωστρέφειας. Εκτίθενται στα μάτια στελεχών και βάσης, γιατί τέτοιες επιλογές αντικειμενικά εξυπηρετούν τα σχέδια των πολιτικών μας αντιπάλων», υπογράμμισε ακόμη, σε μια αιχμηρή αποστροφή, με βασικό αποδέκτη και πάλι τον κ. Λοβέρδο.

Παράλληλα, δεν πέρασαν απαρατήρητες οι κατηγορηματικές αναφορές της κ. Γεννηματά κατά της συμμετοχής του ΚΙΝΑΛ σε κυβερνητικό σχήμα, τονίζοντας πως «δεν θα γίνουμε θλιβερό δεκανίκι σε κατ’ όνομα συγκυβερνήσεις». Παρότι πρόκειται για πάγια θέση, η επικεφαλής του Κινήματος εκτιμάται ότι απάντησε και σε σχετική αναφορά του κ. Λοβέρδου, ο οποίος, κατά την παρουσίαση του «μανιφέστου» του, είχε θέσει στο κάδρο το ζήτημα.

«Η προοπτική αυτή έχει κλείσει και εγγυώμαι ότι δεν θα ξανανοίξει», υπογράμμισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, μιλώντας για «κερκόπορτες άλωσης της παράταξης» και θέτοντας ουσιαστικά εαυτόν ως εγγυητή αυτονομίας.

Οπως αναμενόταν (και όπως συνηθίζει στις κομματικές συνεδριάσεις), ο κ. Λοβέρδος, λαμβάνοντας τον λόγο, δεν επιχείρησε… πινγκ πονγκ βολών με την κ. Γεννηματά. Περιορίστηκε σε χαμηλών τόνων κριτική για τη λειτουργία της Κ.Ο., ενώ απέρριψε τις κατηγορίες περί καλλιέργειας εσωστρέφειας μέσω της ανάδειξης της υποψηφιότητάς του.

Πάντως, ένα ζήτημα που βρέθηκε στο επίκεντρο ήταν και το μητρώο των μελών ενόψει των εσωκομματικών εκλογών, θέμα το οποίο έχει προκαλέσει αρκετό θόρυβο προσφάτως στο ΚΙΝΑΛ, με την κ. Γεννηματά να διαβεβαιώνει πως θα διασφαλιστεί η «ευρύτερη δυνατή συμμετοχή μελών και φίλων». Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ζήτημα που παρακολουθούν στενά οι πλευρές Λοβέρδου και Ανδρουλάκη και αμφότεροι ανέδειξαν χθες, υπογραμμίζοντας τη σημασία για απόλυτα ανοιχτές διαδικασίες.

Ως προς το χρονοδιάγραμμα προς τις κάλπες, η κ. Γεννηματά επανέλαβε ότι θα καθοριστεί τον Σεπτέμβριο –και όχι νωρίτερα– από την Κεντρική Επιτροπή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή