Τουρισμός: Αντιπαράθεση στη Βουλή

Τουρισμός: Αντιπαράθεση στη Βουλή

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον υπουργό Τουρισμού να τονίζει ότι υλοποιείται συγκεκριμένο σχέδιο για ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού εντός του επομένου μηνός και την αντιπολίτευση να ασκεί κριτική στην κυβερνητική τακτική και πολιτική, συζητήθηκε χθες στην εθνική αντιπροσωπεία επερώτηση του Κινήματος Αλλαγής με θέμα το «πλήρες τέλμα και αδιέξοδο» στα οποία –όπως υποστηρίζεται– έχει περιέλθει ο ελληνικός τουρισμός, εξαιτίας των «αυτοσχεδιασμών» της κυβέρνησης.

«Η κουβέντα περί του αν υπάρχει σχέδιο πρέπει να σταματήσει, διότι όχι μόνο υπάρχει σχέδιο, αλλά και ήδη αυτό υλοποιείται», είπε ο κ. Χ. Θεοχάρης, επαναλαμβάνοντας ότι κυβερνητικός στόχος παραμείνει το άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαΐου. Ενδιαφέρον έχει, ωστόσο, εκείνο το οποίο ο υπουργός Τουρισμού πρόσθεσε, όσον αφορά το ενδεχόμενο αλλαγής στο χρονοδιάγραμμα: «Οι ημερομηνίες που λέμε είναι ημερομηνίες οι οποίες ξέρουμε ότι μπορούν να υλοποιηθούν, πάντοτε κοιτώντας προφανώς και την υγειονομική κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχάρης για να συνεχίσει: «Αν οι γιατροί βάλουν κάποια στιγμή ένα βέτο και πουν, “παιδιά, δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι”, προφανώς θα πρέπει και εμείς να κάνουμε πίσω. Ομως, έχουμε βάλει όλα τα “μαξιλάρια”, αν θέλετε, που χρειάζονται, ώστε να έχουμε έναν πολύ ισχυρό βαθμό βεβαιότητας».

Λίγο νωρίτερα, η κυρία Φώφη Γεννηματά μεταξύ άλλων σημείωνε: «Η προχειρότητα συνεχίζεται και φέτος. Είμαι ιδιαίτερα ανήσυχη και για τη φετινή χρονιά με δεδομένες και τις καθυστερήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη του εμβολιαστικού προγράμματος. Εξήγγειλε η κυβέρνηση άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαΐου και εγώ ρωτώ: Υπάρχει σχεδιασμός; Υπάρχει προετοιμασία;». Και σε άλλο σημείο, αφού έκανε λόγο για κυβερνητικά «λάθη επί λαθών», υπογράμμισε: «Θέλετε να σας τα θυμίσουμε; Ανοιγμα άνευ όρων των χερσαίων συνόρων. Ελλειψη συμφωνιών με τρίτες χώρες. Συγκεχυμένα και καθυστερημένα υγειονομικά πρωτόκολλα. Διάκριση των τουριστικών περιοχών σε δήθεν επικίνδυνες και μη επικίνδυνες, καταδικάζοντας έτσι πολλές από αυτές».

Ο υπουργός Τουρισμού σχολίασε: «Εμείς λέμε ότι όλη η χώρα είναι ασφαλής, δεν υπάρχουν covid free και non covid free περιοχές. Και καλώ και τους δημάρχους να μην πέφτουν σ’ αυτή την παγίδα. Ελπίζω να συμφωνείτε και εσείς μαζί μου. Ελπίζω να το ακούσω, γιατί δεν το άκουσα σε όλες τις τοποθετήσεις, ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής. Και να το πείτε να το ακούσει και όλη η υφήλιος. Ελπίζω να το πείτε. Εμείς αυτό λέμε».

Κριτική άσκησαν και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, με την κ. Κατερίνα Νοτοπούλου να αναφέρει εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ: «Ολα είναι στον αέρα. Επιχειρείτε ένα άνοιγμα σε κενό. Πού είναι τα πρωτόκολλα; Πού είναι η ενίσχυση του ΕΣΥ; Αν κάτι ανέδειξε η πανδημία, είναι πως τουρισμός και υγεία είναι άρρηκτα συνυφασμένα. Ο τουρισμός μπορεί να ανοίξει χωρίς να ανοίξει η εστίαση;».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή