Hλιόπουλος για το ακαταδίωκτο: Παραδοχή ότι υπάρχουν πράγματα που πρέπει να κρυφτούν

Hλιόπουλος για το ακαταδίωκτο: Παραδοχή ότι υπάρχουν πράγματα που πρέπει να κρυφτούν

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Παραδοχή ενοχής» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, την τροπολογία της κυβέρνησης για το ακαταδίωκτο της επιτροπής των επιστημόνων.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5 FM», είπε ότι «πρόκειται για παραδοχή ότι υπάρχουν πράγματα που πρέπει να κρυφτούν», υποστηρίζοντας πως «είναι μια τροπολογία που αφορά τρεις επιτροπές, στις οποίες συμμετέχουν και πολιτικά πρόσωπα».

«Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση θέλει να προστατεύσει πολιτικά πρόσωπα, θέλει να μην αναγκαστούν μέλη της επιτροπής να βγουν και να μιλήσουν για παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο έργο τους από πολιτικά πρόσωπα», πρόσθεσε λέγοντας: «Για αυτό και δεν είναι τυχαίο ότι η τροπολογία έρχεται λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη αποσπασμάτων από τα πρακτικά της επιτροπής».

Τονίζοντας ότι «οι αποφάσεις για τη διαχείριση της πανδημίας είναι πολιτικές και αφορούν την κυβέρνηση»,  σημείωσε ότι «δεν μπορούμε να μιλάμε για Δημοκρατία χωρίς αίσθηση ελέγχου, χωρίς αίσθηση ότι υπάρχουν ευθύνες».

«Ο αυταρχισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη μετατρέπει την πανδημική κρίση σε κρίση Δημοκρατίας», υπογράμμισε.

Ανέφερε δε ότι «από το Νοέμβρη μέχρι σήμερα που βρισκόμαστε σε περιοριστικά μέτρα έχουμε θρηνήσει περισσότερους από 9.100 συμπολίτες μας».

«Πρόκειται για το πιο παρατεταμένο και αποτυχημένο lockdown στην Ευρώπη», σχολίασε, επαναλαμβάνοντας τις τεράστιες ευθύνες της ΝΔ για το γεγονός ότι «δεν πήρε ουσιαστικά μέτρα για τις εστίες υπερμετάδοσης, τους χώρους εργασίας και τα ΜΜΜ, δεν ενίσχυσε ποτέ πραγματικά το ΕΣΥ, δεν έβαλε τον ιδιωτικό τομέα να συνεισφέρει στη μάχη, δεν προχώρησε στη συνταγογράφηση του μοριακού τεστ».

Μάλιστα, όσον αφορά τα self-tests, άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι «τα χρησιμοποιεί ως βασικό εργαλείο για την ιχνηλάτηση, τη στιγμή που, με βάση επιστημονικά στοιχεία, έχουν πολύ μεγάλο ποσοστό ψευδώς αρνητικού αποτελέσματος στους ασυμπτωματικούς», ενώ άφησε αιχμές και για τον τρόπο διενέργειας του σχετικού διαγωνισμού.

«Το ολοκληρωτικό στάδιο δε της προσβολής στην κοινωνία είναι να ακούμε τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη να κατηγορεί, ουσιαστικά, τους ανθρώπους που διασωληνώθηκαν υπονοώντας ότι επέλεξαν οι ίδιοι να μην κάνουν εμβόλιο και δήθεν για αυτό βρίσκονται σε αυτή τη θέση», τόνισε.

«Ζούμε σε μια χώρα που όλοι έχουν ευθύνη εκτός από τον κ. Μητσοτάκη», ανέφερε.

Αναφερθείς στο αναγκαίο άνοιγμα της εστίασης, επισήμανε ότι «ανεξάρτητα από το αν μια επιχείρηση ανοίξει η δεν ανοίξει τις επόμενες μέρες, η κυβέρνηση οφείλει να εξασφαλίσει την απαραίτητη οικονομική στήριξη σε όλους και να μην αντιμετωπίζει αυτό το άνοιγμα σαν το απλό πάτημα ενός κουμπιού μετά από ένα “pause”».

«Χρειάζεται να εφαρμοστεί άμεσα η διαγραφή του ιδιωτικού χρέους -ανάλογα με το πόσο έχει πέσει ο τζίρος κάθε επιχείρησης- και η ρύθμιση του υπόλοιπου χρέους σε ένα σχήμα των 120 δόσεων, όπως είναι απαραίτητη και η κάλυψη από το κράτος των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων στις πληττόμενες επιχειρήσεις για 6 μήνες, με την αυτονόητη δέσμευση των εργοδοτών ότι δεν θα προχωρήσουν σε απολύσεις και δεν θα αλλάξουν τις σχέσεις εργασίας», υπογράμμισε ο Ν. Ηλιόπουλος. «Έτσι μόνο θα σωθούν οι θέσεις εργασίας», συμπλήρωσε.

Σχετικά με το άνοιγμα του τουρισμού που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημείωσε ότι «το πότε θα ανοίξει η χώρα, το έχουν ανακοινώσει πρώτα οι μεγάλοι ταξιδιωτικοί πράκτορες».

«Έχουμε έναν πρωθυπουργό, ο οποίος το μόνο που κάνει εδώ και πολύ καιρό είναι να πουλάει success story», ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος, λέγοντας ότι «για άλλη μια χρονιά, ο τουρισμός ανοίγει χωρίς ουσιαστική στήριξη των επιχειρηματιών του κλάδου, χωρίς οι εργαζόμενοι του τουρισμού να έχουν εμβολιαστεί, χωρίς να συνταγογραφούνται για αυτούς τα τεστ και χωρίς τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή