Στο τραπέζι κατ’ οίκον εμβολιασμός και 2η δόση στο εξοχικό

Στο τραπέζι κατ’ οίκον εμβολιασμός και 2η δόση στο εξοχικό

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό μελέτη βρίσκεται σχέδιο για κατ’ οίκον εμβολιασμό πληθυσμού, όπως γνωστοποίησε σε σημερινές δηλώσεις του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος. 

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Σκέρτσος σημείωσε ότι «η Ελλάδα είναι στον ευρωπαϊκό μέσο όρο των εμβολιασμών, αλλά μπορούμε να παει και καλύτερα», αναφερόμενος σε υπό μελέτη σχέδιο για κατ’ οίκον εμβολιασμό ατόμων ηλικίας από 80 – 89 ετών.

«Το καλύτερο εμβόλιο είναι το πιο γρήγορο», επανέλαβε ο κ. Σκέρτσος προσθέτοντας ότι αν ήταν στο χέρι του, θα επέλεγε να εμβολιαστεί με Astrazeneca.

Ο ίδιος σημείωσε ότι μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου θα καταργηθούν τα sms στο 13033, ενώ ως το τέλος του μήνα όλος ο ενήλικος πληθυσμός της χώρας θα έχει δυνατότητα να εμβολιάζεται.

Επίσης προανήγγειλε ότι οι αυτοαπασχολούμενοι εργοδότες θα συμπεριληφθούν στη δωρεάν παροχή των self-tests.

Ως προς τον ενήλικο πληθυσμό, ανέφερε ο κ. Σκέρτσος, την πρώτη δόση έχει ήδη κάνει το 25% και το 10% που είναι από τα υψηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη, έχει κάνει και τη δεύτερη, ενώ επιταχύνεται και ο εμβολιασμός των νεότερων ηλικιών, με «χιλιάδες 30άρηδες να κλείνουν ραντεβού».

Το τείχος ανοσίας προβλέπεται στο τέλος του καλοκαιριού ενώ ήδη «βλέπουμε αποκλιμάκωση στα νοσοκομεία», πρόσθεσε.

Σκέψεις και για εμβόλιο στις διακοπές

Επιπλέον, με στόχο την επιτάχυνση των εμβολιασμών αλλά και τη διευκόλυνση των πολιτών σε περίπτωση που η β΄ δόση τους συμπίπτει με την περίοδο των θερινών διακοπών, η Επιτροπή Εμβολιασμών θα εξετάσει το ενδεχόμενο να μπορεί αυτή να χορηγείται σε τόπο διαφορετικό από τον τόπο κατοικίας.

Τη σχετική πρόθεση γνωστοποίησε, μιλώντας επίσης στην ΕΡΤ, ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Γιάννης Κωτσιόπουλος, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο οι πολίτες να μπορούν να εμβολιάζονται και στην περιοχή της εξοχικής τους κατοικίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή