Θύελλα για το «ξεστοκάρισμα» του Τσίπρα

Θύελλα για το «ξεστοκάρισμα» του Τσίπρα

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Παρενέργειες» προκάλεσε το εμβόλιο της AstraZeneca μετά την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στον ANT1 πως «άνοιξε η πλατφόρμα επιτέλους, έστω και για τα AstraZeneca για να ξεστοκάρουμε…». Το Μέγαρο Μαξίμου αντέδρασε άμεσα, με την Αριστοτελία Πελώνη να κατηγορεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως «ξεπέρασε και τον χειρότερό του εαυτό, κάνοντας την αδιανόητη για πρώην πρωθυπουργό και νυν αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωση ότι η κυβέρνηση άνοιξε την πλατφόρμα των εμβολιασμών για την ηλικιακή ομάδα 30-39 ετών πολύ νωρίτερα από το προγραμματισμένο, για να “ξεστοκάρει”». 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνέχεια της συνέντευξης, εξήγησε ότι δημιουργήθηκε ένα κλίμα αρνητικό για το συγκεκριμένο εμβόλιο, υπογραμμίζοντας παράλληλα την υπευθυνότητα των νέων που ανταποκρίνονται άμεσα στο άνοιγμα του εμβολιασμού στις ηλικίες 30-39. Αναφέρθηκε στη Μ. Βρετανία, τονίζοντας πως έχει εμβολιαστεί ολόκληρος ο πληθυσμός με το συγκεκριμένο σκεύασμα, συμπληρώνοντας ότι «όλα τα εμβόλια έχουν παρενέργειες, αυτό όμως που πρέπει να καταλάβει ο μέσος πολίτης που μας ακούει, είναι ότι οι πιθανότητες να έχει κάποιες παρενέργειες αυτό το εμβόλιο είναι μηδαμινές σε σχέση με τις πιθανότητες που έχει να κολλήσει κορωνοϊό και να περάσει δύσκολα και ενδεχομένως να μη γλιτώσει». Μπορεί από την Κουμουνδούρου να ξεκαθάριζαν πως όσα ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ένα μήνυμα στήριξης του εμβολίου της AstraZeneca, ωστόσο στο Μέγαρο Μαξίμου είχαν άλλη άποψη. Η ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου συμπλήρωνε πως με την αναφορά του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «προσβάλλει τους νέους που ήδη εμβολιάζονται. Και μετατρέπει τον εαυτό του σε αρνητή του μεγαλύτερου διακυβεύματος της εποχής, που είναι το χτίσιμο του τείχους της ανοσίας».

Ο πόλεμος συνεχίστηκε με τον Νάσο Ηλιόπουλο, απαντώντας στην Αριστοτελία Πελώνη, να κάνει λόγο για όψιμο ενδιαφέρον του Μεγάρου Μαξίμου για τους νέους, όταν εδώ και ένα χρόνο τούς έχει στοχοποιήσει ως υπαίτιους για την πανδημία. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε: «Με την ανακοίνωσή της αυτή η κυβερνητική εκπρόσωπος αποδεικνύει τον απόλυτο κυνισμό της κυβέρνησης. Δεν τους ενδιαφέρει ποια διαστρεβλωμένα μηνύματα θα εκπέμψουν για τον εμβολιασμό, αρκεί να το χρεώσουν στον Τσίπρα».

Οι βολές κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίστηκαν από το κυβερνητικό στρατόπεδο, με τον Μάκη Βορίδη να κάνει λόγο στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ για υπονόμευση της εμβολιαστικής προσπάθειας. «Αντί να πούμε στους πολίτες ότι αυτό είναι ένα απολύτως ασφαλές εμβόλιο, στην πραγματικότητα λες “προσπάθεια ξεστοκαρίσματος”, σημαίνει έχω απόθεμα και το σπρώχνω όπως όπως στην αγορά», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών. Ο Κώστας Ζαχαριάδης στα Παραπολιτικά 90,1 τόνισε πως δεν έκανε κάποιο λάθος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο «είναι λάθος να στεκόμαστε σε μία λέξη ενώ έχουμε ένα πλέγμα μιας διαδικασίας η οποία προχωράει πιο αργά». Την ενόχλησή του δεν έκρυψε ο Βασίλης Κικίλιας, που στη χθεσινή απογευματινή ενημέρωση υπογράμμισε για το θέμα πως «δεν υπάρχουν συμπολίτες μας δεύτερης κατηγορίας για τους οποίους ξεστοκάρουμε τα εμβόλια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή