ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά με πράξεις

«Διασφαλίζουμε και διευρύνουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων» αναφέρει στο μήνυμά του για τον σημερινό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς ο πρωθυπουργός

Κυρ. Μητσοτάκης: Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά με πράξεις

«Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά με πράξεις: Με την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, όπου θα καταγράφεται και θα προστατεύεται ο χρόνος εργασίας. Με το δικαίωμα στην αποσύνδεση. Με την επιλογή ο ίδιος ο εργαζόμενος να διευθετεί τον χρόνο απασχόλησής του με ουσιαστική κατοχύρωση του 8ωρου» αναφέρει στο μήνυμά του για τον σημερινό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς ο πρωθυπουργός

«Και ακόμη: Με επιπλέον γονικές άδειες, άδεια πατρότητας και προστασία του νέου πατέρα από απόλυση. Αλλά και με ένα στιβαρό πλαίσιο θωράκισης από τη βία και την παρενόχληση στην εργασία. Έτσι διασφαλίζουμε και διευρύνουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων» συνεχίζει ο Κυρ. Μητσοτάκης. 

«Προστατεύουμε την υγεία τους από την πανδημία και στηρίζουμε το εισόδημά τους. Και οικοδομούμε μια Ελλάδα με περισσότερες και καλύτερες δουλειές. Μακριά από συνθήματα. Και με το βλέμμα στο αύριο» καταλήγει το μήνυμα του πρωθυπουργού. 

Νωρίτερα, η Φώφη Γεννηματά, με αφορμή την σημερινή ημέρα, κατηγόρησε την Κυβέρνηση και τη ΝΔ ότι «εκμεταλλεύονται την πανδημία για να ακυρώσουν αγώνες και δικαιώματα που είναι ταυτισμένα με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια». 

Διαβάστε σχετικά: Γεννηματά για Εργατική Πρωτομαγιά: Η εργασία στο στόχαστρο της Κυβέρνησης