ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιχαηλίδου: Κατά προτεραιότητα ο εμβολιασμός των βρεφονηπιαγωγών

Μιχαηλίδου: Κατά προτεραιότητα ο εμβολιασμός των βρεφονηπιαγωγών

Οι βρεφονηπιαγωγοί εντάσσονται στη λίστα προτεραιοποίησης για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Όπως εξήγησε, επειδή πολλοί από τους βρεφονηπιαγωγούς είναι στην ηλικιακή ομάδα 20-30 ετών, για την οποία δεν έχει ανοίξει ακόμη η πλατφόρμα, έχουν συλλεχθεί τα στοιχεία τους, έτσι ώστε να μπορούν οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούν να μπουν στην πλατφόρμα και να κλείσουν το ραντεβού τους για εμβολιασμό, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής και ομαλή λειτουργία όλων των βρεφονηπιακών σταθμών, που επαναλειτουργούν σήμερα.

Διαβάστε επίσης⇒ Χαλάρωση μέτρων: Για ποιους είναι υποχρεωτικά τα self-test

Η κα Μιχαηλίδου επισκέφθηκε, νωρίτερα, τον βρεφονηπιακό σταθμό «Οι Φίλοι του Παιδιού», από όπου δήλωσε ότι σήμερα «με ασφάλεια και ενισχυμένα μέτρα προστασία» επαναλειτουργούν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στη χώρα.

Παράλληλα υπενθύμισε ότι για τους βρεφονηπιαγωγούς η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική, όπως επίσης υποχρεωτικά είναι και τα αυτοδιαγνωστικά  self tests, ενώ ανέφερε πως από τα εν λόγω μέτρα εξαιρούνται τα μικρά παιδιά.