Κορωνοϊός: Τα πέντε νησιά που υστερούν στην κούρσα του εμβολιασμού

Κορωνοϊός: Τα πέντε νησιά που υστερούν στην κούρσα του εμβολιασμού

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάλυψη 100% των διαθέσιμων ραντεβού για εμβολιασμό κατά της Covid-19 εμφανίζουν οι νήσοι Σαλαμίνα, Κως, Πάρος, Ρόδος, Μύκονος, Νάξος, Χίος, Αίγινα, Σαντορίνη και Κέρκυρα, ανέφερε χθες Δευτέρα ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, δίνοντας στοιχεία για τη συμετοχή των κατοίκων των νησιών στο εμβολιαστικό πρόγραμμα. 

Επιπλέον, πάνω από 80% είναι η κάλυψη των διαθέσιμων ραντεβού σε Λευκάδα, Κάλυμνο, Θάσο και Σύρο.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Ποια εμβόλια «προτιμούν» περισσότερο οι Ελληνες

Ωστόσο, χαμηλή παραμένει η συμμετοχή στον εμβολιασμό στα νησιά Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Λέσβο, Λήμνο και Σάμο.

Ο κ. Θεμιστοκλέους επανέλαβε ότι υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού στις περιοχές αυτές κάνοντας έκκληση για συμμετοχή των πολιτών στην «Επιχείρηση Ελευθερία». 

⇒ Διαβάστε επίσης: Πλήρως εμβολιασμένο το 20% του πληθυσμού στα τέλη Μαΐου

Σημειώνεται ότι και τα τέσσερα τέσσερα εμβόλια Covid που έχουν λάβει έγκριση στην Ε.Ε., θα είναι διαθέσιμα από την Παρασκευή 21 Μαΐου για τα άτομα ηλικίας 40 έως 44 ετών, ενώ ανάλογα με το πόσα ραντεβού θα προγραμματιστούν θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα και η ενεργοποίηση της πλατφόρμας emvolio.gov.gr για όλα τα εμβόλια και για τις ηλικιακές ομάδες 35 έως 39 ετών και 30 έως 34 ετών.

Εως χθες είχε εμβολιαστεί με μία δόση εμβολίου το 26,8% του πληθυσμού και είχε ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του το 15,4%. Εως το τέλος Μαΐου υπολογίζεται ότι τα ποσοστά αυτά θα φτάσουν το 34% και το 20%, αντίστοιχα.

Ο κ. Θεμιστοκλέους πρόσθεσε ότι σήμερα λειτουργούν 1.517 εμβολιαστικά κέντρα, ο αριθμός των οποίων θα αυξηθεί τις επόμενες ημέρες λόγω της επιχείρησης «Γαλάζια Ελευθερία» και της αξιοποίησης και ιδιωτικών δομών (ήδη ο ιδιωτικός τομέας υγείας έχει δηλώσει ότι μπορεί να διαθέσει περίπου 400 εμβολιαστικά κέντρα).

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή