Βάση drones στα Κατεχόμενα θα δημιουργήσει η Τουρκία

Βάση drones στα Κατεχόμενα θα δημιουργήσει η Τουρκία

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δημιουργία αεροπορικής βάσης στα Κατεχόμενα «για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Τουρκίας» ανακοίνωσε ο Ταγίπ Ερντογάν. Σε ομιλία του στους νέους της γειτονικής χώρας, δήλωσε πως «στην “ΤΔΒΚ” διαθέτουμε δύο αεροδρόμια. Το ένα είναι το Ερτζαν και υπάρχει άλλο ένα. Εκεί θα κάνουμε πολλές αλλαγές και με νέα ονομασία θα εγκατασταθούν εκεί τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μας, όπως και τα οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μας. Το κάνουμε αυτό καθώς σε ενδεχόμενο επίθεσης στην περιοχή, θα πρέπει να είμαστε ισχυροί».

Εν τω μεταξύ, με αεροσκάφος της Τουρκικής Δημοκρατίας μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη συνοδευόμενος από τον Μ. Τσαβούσογλου ο υπουργός Εξωτερικών της Παλαιστίνης Ριάντ αλ Μαλίκι, όπου θα παρευρεθεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για το Παλαιστινιακό. Η φωτογραφία του κ. Τσαβούσογλου στη σκάλα του αεροσκάφους με τον κ. Μαλίκι και τον Πακιστανό ομόλογό του εξηγεί κατ’ αρχάς την υπαναχώρηση του κ. Μαλίκι από την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Ν. Δένδια, όταν αυτός προχθές επισκέφθηκε τη Ραμάλα. Βέβαια, ο κ. Δένδιας έγινε δεκτός από τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό, ωστόσο γίνονται προφανείς με αυτό τον τρόπο και οι «ρωγμές» στην ούτως ή άλλως πολιτικά κατακερματισμένη Παλαιστίνη.

Το γεγονός ότι ο κ. Τσαβούσογλου μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη συνοδευόμενος από τον Πακιστανό ΥΠΕΞ, ενώ όλες οι αραβικές χώρες της περιοχής έχουν λάβει σαφείς αποστάσεις από την Αγκυρα, είναι και ένδειξη του εύρους της επιρροής της Τουρκίας με αφορμή την παλαιστινιακή κρίση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή