Ν. Δένδιας: Γέφυρα Ελλάδας – Ρωσίας το Γκελεντζίκ

Ν. Δένδιας: Γέφυρα Ελλάδας – Ρωσίας το Γκελεντζίκ

Γέφυρα μεταξύ Ελλάδος και Ρωσίας χαρακτήρισε το Γκελεντζίκ ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γέφυρα μεταξύ Ελλάδος και Ρωσίας χαρακτήρισε το Γκελεντζίκ ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε ομιλία του στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο ελληνικό πολιτιστικό κέντρο της ρωσικής πόλης, η οποία βρίσκεται στα παράλια του Βορείου Ευξείνου Πόντου με μακραίωνη ελληνική παρουσία.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Συνάντηση Δένδια – Λαβρόφ: Αποσταθεροποιητικός ο ρόλος της Τουρκίας – Πιθανή επίσκεψη Μητσοτάκη εντός του έτους στη Ρωσία

«Έρχομαι λοιπόν εγώ, 30 χρόνια μετά από μια άλλη σημαντική επίσκεψη εδώ, του τότε πρωθυπουργού της Ελλάδας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Έρχομαι για λογαριασμό του γιου του, του σημερινού πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη, για να σας πω με τα δικά του λόγια, ότι η Ελλάδα είναι δίπλα σας, είναι κοντά σας και σας ευγνωμονεί γιατί κρατήσατε ζωντανή τη θύμηση της εδώ», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών.

Όπως ανέφερε πρόκειται για μια γέφυρα που ενώνει Ελλάδα και Ρωσία με τρία επίπεδα:

  • Το πρώτο επίπεδο είναι 2.500 χρόνια πριν όταν οι πρώτοι άποικοι από τα Μέγαρα και από την Αθήνα πήγαν σε αυτήν την περιοχή.
  • Το δεύτερο επίπεδο είναι όταν ο Κύριλλος και ο Μεθόδιος έδωσαν το αλφάβητο και δημιουργήθηκε η βάση του Χριστιανισμού στη Ρωσία.
  • Το τρίτο επίπεδο είναι ο ελληνισμός του Πόντου, που ένα κομμάτι του έφυγε μετά τη γενοκτονία και εγκαταστάθηκε εκεί.

Ο κ. Δένδιας δήλωσε «έκπληκτος από τον δυναμισμό του ελληνικού στοιχείου» και σημείωσε ότι, σε συνάντηση με τον δήμαρχο, αποφάσισαν να επιχειρήσουν μέχρι το τέλος αυτού του χρόνου να επισκεφθεί τον Πόντο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή