«Όχι» από Μητσοτάκη σε ερώτηση Τσίπρα

«Όχι» από Μητσοτάκη σε ερώτηση Τσίπρα

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκάθαρα αρνητική ήταν η απάντηση της κυβέρνησης στην τρίτη κατά σειρά κατάθεση ερώτησης από τον Αλέξη Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό με θέμα την εισαγωγή των μαθητών στο πανεπιστήμιο.

Κυβερνητικές πηγές σημείωναν στην «Κ» πως δεν μπορεί να γίνει μια τέτοια συζήτηση «την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές δίνουν τη μάχη των εισαγωγικών εξετάσεων», καθώς πρέπει να υπάρξει σεβασμός στην αγωνία των μαθητών και των οικογενειών τους, παραπέμποντας σε «ουδέτερο χρόνο». Οι ίδιες πηγές προσέθεταν πως ο κ. Μητσοτάκης έχει δείξει εμπράκτως τον σεβασμό του στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες έχοντας απαντήσει στο πλαίσιο της «Ωρας του Πρωθυπουργού» σε 7 επίκαιρες ερωτήσεις –3 του ΣΥΡΙΖΑ, 3 του ΚΙΝΑΛ και 1 του ΜέΡΑ25–, ενώ κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας διεξήχθησαν 5 συζητήσεις – ενημερώσεις των πολιτικών αρχηγών για θέματα επικαιρότητας.

Η ερώτηση του κ. Τσίπρα αφορούσε το νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια, για το οποίο τον κατηγορεί πως φέρνει σαφή μείωση στον αριθμό των εισακτέων. Μάλιστα η αξιωματική αντιπολίτευση βλέπει πίσω από τη συγκεκριμένη απόφαση προσπάθεια να αυξηθεί η πελατεία των ιδιωτικών κολεγίων «για όσους μπορούν να ανταποκριθούν στα δίδακτρα», αλλά «ταυτόχρονα και ραγδαία αύξηση των μορφωτικών ανισοτήτων». 

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, η απόφαση της κυβέρνησης θα αφήσει εκτός ΑΕΙ έως 30.000 υποψηφίους σε σύγκριση με την περυσινή χρονιά, ενώ «θα δημιουργηθούν χιλιάδες κενές θέσεις σε περιφερειακά ΑΕΙ, τα οποία αναμένεται να βρεθούν σε διοικητικό και οικονομικό αδιέξοδο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή