Πλακιωτάκης: Χωρίς τεστ στα πλοία όσοι έχουν εμβολιασθεί – Απαραίτητη η Δήλωση Υγείας

Πλακιωτάκης: Χωρίς τεστ στα πλοία όσοι έχουν εμβολιασθεί – Απαραίτητη η Δήλωση Υγείας

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς τεστ θα επιβιβάζονται στα πλοία όσοι έχουν εμβολιασθεί κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη.

Παράλληλα, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει τη Δήλωση Υγείας, προκειμένου να είναι ομαλότερη και ταχύτερη η επιβίβαση στα πλοία. Όπως είπε ο κ. Πλακιωτάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ, «όλοι, πριν την επιβίβαση, πέραν της σχετικής Δήλωσης Υγείας, θα πρέπει να διαθέτουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε rapid ή μοριακό test».

Μάλιστα, από αύριο θα υπάρχει η δυνατότητα ψηφιακής συμπλήρωσης της Δήλωσης Υγείας από την ιστοσελίδα του υπουργείου Ναυτιλίας, στην οποία θα αναφέρονται όλα τα στοιχεία για το εάν κάποιος έχει κάνει τις τελευταίες 72ώρες μοριακό εργαστηριακό έλεγχο (PCR) για COVID-19, εάν έχει κάνει την ίδια ή την προηγούμενη ημέρα έλεγχο για COVID-19 με ταχύ αντιγονικό τεστ (rapid-test) ή αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self-test), εάν έχει εμβολιαστεί με όλες τις απαραίτητες δόσεις για τον COVID-19, ενώ θα αναγράφονται τα στοιχεία του ατόμου που ταξιδεύει.

Επίσης, ο κ. Πλακιωτάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, έκανε γνωστό πως δεν θα χρειάζεται να υποβάλλονται σε τεστ όσοι έχουν εμβολιασθεί κατά του κορωνοϊού. 

Τόνισε, δε, ότι η πληρότητα στα πλοία παραμένει στο 85% για αυτά που διαθέτουν καμπίνες και στο 80% για αυτά που δεν διαθέτουν καμπίνες. Τέλος, επεσήμανε πως τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος επιτηρούν συνεχώς την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, στα λιμάνια αλλά και μέσα στα πλοία, τα οποία διαμορφώθηκαν με τους φορείς της αγοράς αλλά -κυρίως- με τις κατευθύνσεις των ειδικών επιστημόνων.

Δείτε ΕΔΩ το έντυπο Δήλωσης Υγείας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

Δήλωση Υγείας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή