Μητσοτάκης: Πυλώνας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο η Ελλάδα

Μητσοτάκης: Πυλώνας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο η Ελλάδα

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα πως η «Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο» έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «η Σύνοδος Κορυφής είναι μια ευκαιρία να επαναβεβαιώσουμε τη σημασία του ευρωατλαντικού δεσμού που δοκιμάστηκε τα τελευταία τέσσερα χρόνια, είναι όμως μία ευκαρία επίσης να επαναβεβαιώσουμε την προσήλωσή μας στις κοινές αξίες και αρχές, αλλά και την ενότητα της συμμαχίας».

Διαβάστε ακόμη: Προσδοκίες για το τετ-α-τετ Ερντογάν με Μπάιντεν

Αναφερόμενος στις συζητήσεις που θα έχουν οι ηγέτες, ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε πως «αντιμετωπίζουμε μία σειρά από σύνθετες προκλήσεις, οι οποίες απαιτούν την αναπροσαρμογή της στρατηγικής της συμμαχίας μας», ενώ έφερε ως παραδείγματα των βασικών θεμάτων την Covid-19, την κλιματική αλλαγή και τα αυταρχικά καθεστώτα που αποδυναμώνουν τους θεσμούς.

«Η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, μία χώρα που μέχρι και τις δύσκολες εποχές της κρίσης δαπανούσε πάνω από το 2% του ΑΕΠ στην Άμυνα. Καθώς εξέρχεται ισχυρότερη από την οικονομική κρίση της προηγούμενης δεκαετίας, είναι έτοιμη να κάνει αυξημένες επενδύσεις στις στρατιωτικές της δυνατότητες και ως εκ τούτου να φανεί ακόμη πιο συνεπής στις υποχρεώσεις της έναντι της Συμμαχίας», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Διαβάστε ακόμη: Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Με δύο διερμηνείς και με μικρό καλάθι…

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα και αμέσως μετά με τον Βρετανό ομόλογό του Μπόρις Τζόνσον.

Στις 17:15 ώρα Ελλάδας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει τετ-α-τετ με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή